'Yük götüren koca deve' yola çıktı

Fuarlar bitti… Seçim bitti... Seçilen Belediye Başkanları görevlerine başladı.

Nurkan Şaşmaz Nurkan Şaşmaz 20/04/2019 11:17
'Yük götüren koca deve' yola çıktı

Tam da bu sırada yaz sezonu da başladı

Seçilen Belediye Başkanları görevlerine başladı. Özellikle turizm bölgelerinde yeni seçilen Belediye Başkanlarının öncelikli olarak bölgelerindeki otelciler ve seyahat acenteleri ile sıkı mesai yapmaları, işlerini kolaylaştıracaktır. Çünkü 'Tat kızın dilinden halası anlar' misali, sektörün sorunlarını ve misafirin beklentilerini doğal olarak en iyi onlar bilir.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yeniden seçilerek, güven tazeledi. Yücel’in ikinci dönem iş sıralaması, turizme daha da ağırlıklı önem vereceğinin sinyalini verdi. Başkan mazbatasını alır almaz, yasanın öngördüğü şekilde sırasıyla Alanya Belediye Meclisini toplayıp ilgili kurulları oluşturdu.

Ajandasında bu dönem turizmin ilk sırada olduğu mesajını verdi

Ardından Alanya’dan seçilen diğer üyelerle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlık ettiği Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk toplantısına katıldı. Bu yasal zorunlulukları tamamlayan Başkan Yücel Alanya’da ikinci, Belediye Başkanlığı'nda da dördüncü döneminde ilk icraat olarak bölgeye turist getiren Antalya bölgesindeki tur operatörlerini ziyaret edip, elini uzattı, işbirliği mesajı verdi.

Başkan bu hamlesiyle ajandasında bu dönem turizmin ilk sırada olduğu mesajını vermiş oldu. Bu hamle özellikle Alanya bölgesindeki otelciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Umarız diğer turistik bölgelerimizdeki başkanlar da, turizmcilerle yakın dirsek temasında olurlar.

İnanın ki turisti getirmek hiç de kolay değil

İnanın ki turisti getirmek hiç de kolay değil. Ben büyük bir çoğunluğu otelcilerden oluşanların katıldıkları fuarlarda nasıl dil döküp, çaba sarfettiklerini, ayrıca tur operatörlerini nasıl yakın markaja aldıklarını, çok iyi biliyorum. Tur operatörlerinin de turisti ülkemize getirmek için ne kadar dil döktüklerini de biliyorum.

Burada bir parantez açıp fuarlar ve bu fuarlara katılanların –bazılarının- da kendilerini yenilemesi hatta kendilerinin de yenilenmesi gerektiğini de sonraki yazılarımda bahsedeceğim. Çünkü bazılarının tanıtım yaptığını göstermeye çalışıp boşa fuara gidip geldiklerini de iyi biliyoruz. Turist, memleketimize fuarlar ve yurt dışı programlarında işini gerçekten ciddiyetle yapan turizm profesyonelleri sayesinde geliyor.

Oteller yazlık misafirleri karşılamaya başladı

Yazının başında söylediğim gibi: Fuarlar bitti... Seçim bitti... Yaz sezonu başladı.. Gelen rezervasyon siyalleri de gayet iyi. Ramazan Bayramı tatilinin de bu kez 9 güne çıktığının erkenden açıklanması da çok iyi oldu. Tur operatörleri hazırlıklarını tamamladı, satışlar devam ediyor. Oteller yazlık misafirleri karşılamaya başladı. Buraya kadar herşey yolunda görünüyor.

Ancak; tur operatörünün binbir dil döküp getirdiği, otelcinin en iyi şekilde, ağırlamaya başladığı turisti karşılamaya tatlı dilini ve güler yüzünü göstermeye esnaf ne kadar hazır göreceğiz. İnşallah onlar da turistin mamnun ayrılması için ellerinden geleni yapar. Zira esnaftan kazık yememiş, güler yüz görmüş, dostluk kurmuş bir memnun turist otelinde o esnaftan gördüğü memnuniyeti arkadaşlarına anlatarak satışları arttırabilir. Ama bunun tam tersi de olursa zararı sadece esnafa olmaz memleketimize de misliyle olur.

Bu yüzden ben tur operatörü ve otelcilere ‘Yük Götüren Koca Deve benzetmesi yapıyor, esnafa da Koca Devenin ayaklarına kadar getirdiği yüke iyi davranmasını tavsiye ediyorum. Unutmayalım ki, asıl tanıtım turist gelince başlıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.