Yılmaz Argüden, "Türkiye yanlış tanıtılıyor"...

Yılmaz Argüden, Türkiye’nin geleceğini doğru şekillendirebilmesi için dünyaya kendisini bugünden farklı bir bakış açısıyla anlatması gerektiğini belirterek, "Türkiye’yi yaşanılacak ve yaratıcı bir yer olarak konumlandırmalıyız. Yenilik her zaman ilgi çeker" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yılmaz Argüden, "Türkiye yanlış tanıtılıyor"...

ARGE Danışmanlık ve Rothschild Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Argüden, Türkiye’nin, dünyaya kendisini tanıtma konusunda yanlış strateji izlediğini, şu andaki konumlandırmanın Türkiye’nin tanıtımını başarısız kıldığını  söyledi.. Hedefe ulaşmak açısından Türkiye’nin yeniden konumlandırılmasına ve bunun için de revize çalışmalara ihtiyacı olduğunu söyleyen Argüden, “Türkiye’yi yaşanılacak ve yaratıcılığı ortaya çıkaran bir ülke olarak  anlatmalıyız” dedi.

Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA/AmCham) tarafından düzenlenen Geleceği Şekillendirmek” konulu toplantıda konuşan  Yılmaz Argüden, ister bireysel, ister özel sektör, ister kamu sektörü, ister sivil toplum kuruluşları, isterse insanlık boyutunda olsun geleceğin bugün atılan adımlarla şekillendiğini anlatarak, Türkiye’nin geleceğini şekillendirirken dünyaya kendisini bugünden doğru ve farklı bir bakış açısıyla anlatması gerektiğini söyledi. Bunun gerçekleştirmek için de ülkenin tanıtımına dönük vizyonun olması gerektiğinin önemine dikkat çeken Yılmaz Argüden, “Türkiye’yi yaşanılacak ve yaratıcı bir yer olarak konumlandırmalıyız. Türkiye’nin yeni tanıtım stratejisinin özü ise farklı bakış açısını dünyaya sunmak. Yenilik her zaman  ilgi çeker. Tanıtımda yeni stratejimiz ile gittiğimizde, dünyada bir çok alanda önemli isim Türkiye’nin yaşanılacak ve yaratıcılık veren bir yer olduğunu görmek için belli bir dönem burada yaşayacaktır. Elbette konumlandırma tek başına yeterli değil. Bunun gereğini de yerine getirmek gerekecektir. Bunlardan en önemlisi, toplum olarak saygı duymayı bilmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Son dönemlerde düşünsel boyuttaki

bakış açımızın da vadesi kısaldı

Her gün alınan kararların ve uygulamaların sadece o günün değil, aynı zamanda geleceğin de belirlenmesine katkıda bulunduğunu belirten Argüden, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Birçok kişi ve kuruluş günü kurtarmanın peşine düştüğünde geleceği şekillendirebilme fırsatlarını kaçırdığının farkına bile varamıyor. Özellikle son dönemlerde yaşanan gelişmeler, Türkiye’de ve dünyada yatırım açısından görüş alanının önemli ölçüde kısalmasına yol açtı. Sadece fiziksel veya mali yatırımlarımızın değil, aynı zamanda düşünsel boyuttaki bakış açımızın da vadesi kısaldı. Karşımıza çıkan sorunların çokluğu ve karmaşıklığı, zamanımızı günlük konuların çözümüne odaklamayı zorunlu kılıyor. Oysa, her gün yangın söndürmekle meşgul olan bir toplum, refah düzeyini ve huzuru artırabilmek için, yangınları önlemeye yönelik yaklaşımlar geliştirmek zorunda. Geleceği şekillendirebilecek yaklaşımlar ortak değer ve ilkeleri içeriyor. Fiilen kullandığımız kaynakları etkin ve etkili olarak kullanmayı ve getirisini paydaşlar arasında adil olarak paylaşmayı sağlayacak bir yönetim anlayışının hayata geçirilmesini gerektiriyor.”

 

Şans, hazırlıklı olanlara güler

 Argüden, geleceği şekillendirebilmenin ortak ilkelerini de şöyle özetledi:

“Geleceği şekillendirmek isteyenler, nasıl bir gelecek istediklerinin hayalini kurmalı öncelikli olarak. Sonuç da “Şans, hazırlıklı olanlara güler”… Arzulanan geleceğin değer yaratıyor olması önemli. Hangi kaynakların, hangi noktalarda harekete geçirilmesi gerektiğini belirlemek gerekiyor. Geleceği şekillendirebilmek için çevredeki gelişmeleri sürekli izlemek, bilgiye ve öğrenmeye tutkulu olmak ve sürekli gelişmeyi hedeflemek gerekiyor. Aynı zamanda iletişime ve güven yaratan liderliğe gereksinim var. Şekillendirilmeye çalışılan gelecekle ilgili  tutarlılık sağlayabilmek ve güven verebilmek için düşünce-söylem-eylem birliğinin büyük önem taşıdığını unutmamalıyız. Ve son olarak, geleceği şekillendirmenin yüz metrelik sprinte değil, maraton koşmaya hazırlanmak olduğunu bilmeliyiz. İnsanın kendi içindeki olumlu düşünce, çevresine de pozitif enerji olarak yayılır.



 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.