Yerli turistin sigorta bilmecesi

İstanbul seçiminin 23 Haziran’da yenilenmesi kararı sonrası tatilciler, “Seçimin yapılacağı tarihte erken rezervasyon yaptırıp, tur satın aldım ve paramı da kredi kartı ile ödedim. İptal ettirebilir miyim, sigortadan paramı alabilir miyim?” sorularına cevap arıyor.

13/05/2019 11:41
Yerli turistin sigorta bilmecesi

Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan, köşesinde bu konuyu ele alan bir yazı yayınladı. Doğan'ın yazısı şöyle:

İstanbul seçiminin 23 Haziran’da yenilenmesi kararı sonrası okuyuculardan şöyle sorular alıyorum: “Seçimin yapılacağı tarihte erken rezervasyon yaptırıp, tur satın aldım ve paramı da kredi kartı ile ödedim. İptal ettirebilir miyim, sigortadan paramı alabilir miyim?”

Bazı okuyucular da kafa karışıklığından yakınarak, ‘kimileri sigortadan paramı iade alacağımı, kimileri ise seçimin sigorta kapsamı dışında olduğunu söylüyor. Sigorta acentesi ile konuştum, sigortanın içine girmediğini söyledi’ diyor. Konuya açıklık getireyim. Bu vesile ile yıllardır bir türlü çözülemeyen soruna da değinmiş olayım.

Seçim konusu, paket tur sigortasının kapsamına girmiyor

Önce, 23 Haziran seçimlerinden bahsedeyim. Seçim konusu, paket tur sigortasının kapsamına girmiyor. Dolayısıyla o tarih için paket tur satın aldıysanız ve seçim nedeniyle rezervasyonunuzu iptal ettirecekseniz, paket tur sigortası bunu karşılamaz. Ancak bu bahsettiğim zorunlu sigorta; bir de tur şirketlerinin tatil paketi satarken müşterilerine önerdikleri, ‘seyahat iptal sigortası’ ya da ‘erken rezervasyon sigortası’ adı altında, isteğe bağlı yaptırılan sigortalar var.

Eğer tur satın alırken bu sigortayı da yaptırdıysanız tatilin başlamasından 3-5 gün öncesinde bile iptal edip, sigortadan paranızı alabilirsiniz. İşin bir de yasal tarafı var ki, paket tur sözleşmesine göre turun başlamasından en az 30 gün öncesine kadar yapılan iptallerde kesinti yapılmadan, para iade ediliyor. Kaldı ki, son birkaç gündür yapılan açıklamalara bakıyorum, oteller ve tur şirketleri, tüketicilere gerekli kolaylığı sağlıyor.

Noyan Doğan'ın yazısının devamına, aşağıdaki linkten ulaşılabilir: 

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/noyan-dogan/erken-rezervasyon-yaptiran-3-milyon-turist-sigortalandi-mi-41211701


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.