Yerli turistin, Mavi Bayrak’ kriteri...

Kaan Karayal, "Yerli turist otel seçiminde farklı kriterlere önem vermeye başladı. Mavi Bayrak’lı plaj da bu kriterlerden bir tanesi ve Mavi Bayrak’lı plaja sahip olmak tesis için her geçen gün önemini artırıyor" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yerli turistin, Mavi Bayrak’ kriteri...

Mavi Bayrak’lı plajlar popülaritesini her geçen gün hızla artırıyor. Tatilsepeti.com’un yaptığı araştırmaya göre, Mavi Bayrak’lı plajlara sahip tesislere olan talep geçtiğimiz senelere göre yüzde 15 oranında artış gösterdi. Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Oteller arasında rekabet arttıkça, otellerin farklı özellikleri daha çok ön plana çıkıyor. Buna paralel olarak da yerli turist otel seçiminde farklı kriterlere önem vermeye başlıyor. Mavi Bayrak’lı plaj da bu kriterlerden bir tanesi ve Mavi Bayrak’lı plaja sahip olmak tesis için her geçen gün önemini artırıyor.”

Karayal, yerli turistlerin Mavi Bayrak’lı plaj için Antalya’da en çok Delphin İmperial, Ic Hotels Green Palace, Sherwood Breezes Resort Hotel, Utopia World De Luxe Hotel’i, Bodrum’da Xanadu Island, Kefaluka Resort Otel, Club Isis ve Latanya Beach Resort Hotel’i, Marmaris’te D-Resort Grand Azur’u, İzmir’de, Paloma Pasha Resort’u, Kuşadası’nda Alkoçlar Adakule Otel’i ve Didim’de Majesty Club Tarhan Beach’i tercih ettiğini söyledi.

Gecelik konaklama fiyatları ortalama 150-250 TL arasında değişiyor

Kaan Karayal, Mavi Bayrak’lı plajların bulunduğu tesislerle ilgili olarak şunları belirtti: “Mavi Bayrak’lı plajların bulunduğu tesisler genellikle her şey dahil ve 5 yıldızlı oteller olarak hizmet veriyor. Gecelik konaklama fiyatları ortalama 150-250 TL arasında değişiyor. Bu tesislerde konaklamak isteyen misafirler son dakika ve Ramazan Bayramı fırsatlarından yararlanarak indirimli konaklama fırsatına sahipler.”

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.