Yerli turiste pahalı tatil TBMM gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 2019 sezonunda artan yabancı turist talebi nedeniyle vatandaşın daha yüksek fiyatlarla tatil yapacağı iddialarını Meclis gündemine taşıdı

08/01/2019 11:04
Yerli turiste pahalı tatil TBMM gündeminde

Kurdaki artışların yabancı turistlere ucuz tatil fırsatı sunduğu için Türkiye’ye olan ilginin arttığını, yurtdışında asgari ücretle geçinen, Türkiye’de geldiği otelden dışarı çıkmayıp orada yiyip içen, esnafa en ufak bir katkısı bulunmayan turist profilinin Antalya’nın tadını çıkardığını söyleyen Budak, “Bizim işçimiz, emeklimiz, asgari ücretlimiz tatilin ancak hayalini kuruyor” dedi.

Konuya ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın derhal tedbir alması gerektiğini ifade eden Budak, Bakan Mehmet Ersoy tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu. Budak, “Kredi kartlarına getirilen taksit miktarlarındaki artış, vatandaşın tatil ihtiyacına cevap vermiyor. Tatil yapmak bizim emeklimizin, asgari ücretle çalışan vatandaşımızın hakkı değil midir? Biz CHP olarak her yıl olanağı bulunmayan 100 bin aileye 5 bin TL yurtiçi turizm desteği verilmesini öneriyoruz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.