Yerli turiste kötü haber...

Yerli turist 2012 yılında daha pahalıya tatil yapacak. Artan döviz fiyatları nedeniyle otelciler, odalarını yurtdışı acentelerine açınca yerli acentelere çok fazla yer kalmadı. Yerli acenteler ise otellerden 2012 için yer kapma derdine düştü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yerli turiste kötü haber...

Önümüzdeki sezon için anlaşmaların başladığını ve otellerden yer almak için ciddi sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Mika Tur Genel Müdürü Bülent Kuş, “Önümüzdeki sezon döviz fiyatları bu şekilde yükselmeye devam ederse yerli turiste yer kalmayacak. Yurtdışı operatörler şimdiden garantili yer kapatmaya başladı” dedi.

Döviz fiyatlarının artması ile birlikte otellerin kapasitelerini ağırlıklı olarak yurtdışı tur operatörlerine ayırdığını kaydeden Kuş, şunları söyledi: “Döviz fiyatları yüzde 20’nin üzerinde arttı. Oteller bu artışı yurtiçine de yansıtmak istiyor. 2011 yılında 50 liraya aldığımız bir odayı 2012 sezonu için 70 TL’ye satıyorlar. Yüzde 5’lik bir zam yapılması gerekirken yüzde 30’luk bir artışla karşı karşıyayız.

Bu nedenle de daha fazla fiyat alabilmek için yurtdışı operatörlerle çalışmak istiyorlar. Normalde oteller her sezon kapasitelerinin yüzde 10-20’lik kısmını yerli turist için ayırırdı. Önümüzdeki yıl bu oranı da azaltıyorlar. 2012 yerli turist için oldukça zor bir yıl olacak. Erken rezervasyonun önemi artacak. Tatil planı belli olan tüketici erken rezervasyon dönemlerini kaçırmasın.” (Sevgi Sayar Başaran)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.