Yerli turist, tatile gitmek için aceleci davrandı...

Bu yıl şubat başında başlayan erken rezervasyon kampanyası yerli turistin tatil kararını çok erkene almasına neden oldu. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, geçen yıla göre yüzde 40’lık artış yaşandığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yerli turist, tatile gitmek için aceleci davrandı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve TÜROFED tarafından geçen yıl nisan ayında başlatılan erken rezervasyon kampanyası bu yıl ‘iç turizmi canlandırmak’ adına şubat ayına çekilince, erken rezervasyon oranlarından ilgi beklenenden fazla oldu. Acenteler daha önceki öngörülerinde bu kadarartış beklemediklerini  ancak uygulamaya sokulan tatil sigortasının artışın önemli bir bölümünü oluşturduğunu ifade ediyorlar. Erken rezervasyon yaptıran her 10 tatilciden 9’u tatil sigortası kullanmayı tercih ederken, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise erken rezervasyondaki toplam artışın sezon sonunda yüzde 65’lere varacağını söylüyor.

 

‘HAZİRAN BİTMEK ÜZERE’

 

Erken rezervasyon sisteminin bu yıl tam anlamıyla tuttuğunun altını çizen Başaran Ulusoy, “Mayıs ve haziran aylarındaki rezervasyonların tamamen tükenmekte olduğunu turizm camiamıza açıklamak istiyorum. Şimdiye kadar geçen yıla göre yüzde 40’lık artış yaşandı. TÜRSAB olarak uygulamaya soktuğumuz erken rezervasyon sigortası kapsamında ilgi üst düzeye ulaştı” dedi. Ulusoy, “Sezon sonunda bu rakamın yüzde 60 ile 65’lere varacağını beklemek, şimdiye kadar gösterilen performansa bakarsak hiç de hayalcilik olmayacaktır” diye konuştu.

 

Murat Kuduzcu Jolly Tur Acenteler Müdürü

 

MARTTA NET DURUM ORTAYA ÇIKAR

 

“Tüketiciye 3 gün öncesine kadar iptal hakkı veren sigortayla yüzde 70 yükselme ölçüyoruz. Tam etkiyi 8 Mart’ta alırız. Akdeniz daha fazla tercih ediliyor. Sürpriz destinasyon ise Elmalı-Kaş arası.”

 

Başak Erel Club Magic Life Center Genel Müdürü

 

PEŞİN ÖDEME ORANI YÜZDE 35’LERDE

 

“Erken rezervasyondaki oranlar peşin ödemede yüzde 35’e varıyor; taksit seçeneğine göre değişiyor. Kampanyayı bir ay öne aldık ama reaksiyon beklentinin çok üzerinde. Tatili önceden planlayanlar arttı.”

 

Suat Özbek Etstur Yurtiçi Turlar Müdürü

 

EGE HİÇ BU KADAR ÖNE ÇIKMAMIŞTI

 

“2009’un ilk 4 haftasına göre yüzde 33 artış yakaladık. Başlıca sebep sigortalar. Rezervasyonların yüzde 90’ında sigorta tercih edildi. 2003’ten beri erken rezervasyonda Ege hiç bu kadar öne çıkmamıştı.” (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.