Yeni müdür, Ritz'i baştan yaratıyor...

İstanbul’un yeni Genel Müdürü Massimiliano Zanardi, basın mensuplarıyla otelin pastane mutfağında buluştu. Keyifli sohbette Zanardi, renovasyon süreci ve gerçekleştirecekleri diğer projeler hakkında bilgiler verdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yeni müdür, Ritz'i baştan yaratıyor...

Daha önce basın mensuplarının sadece otelin toplantı salonlarında ağırlandığını söyleyen Zanardi, The Ritz-Carlton İstanbul’un burada da farklılığını ortaya koyarak gazetecilerle otelin kalbi olan mutfakta buluşmayı istediklerini belirtti.

Daha önce de The Ritz-Carlton, İstanbul’un açılış zamanında görev alan Zanardi, İstanbul’un 10 sene içinde oldukça değiştiğini ve sektörün büyüme kaydettiğini söyledi. Türkiye’de artık her şeyin bulunduğunu ifade eden Zanardi, aynı zamanda İstanbul’un dünyanın favori destinasyonları arasına girdiğini vurguladı.

The Ritz-Carlton,İstanbul yiyecek-içecek alanı renovasyona giriyor...

Massimiliano Zanardi, otelde başlayacak olan renovasyon süreciyle ilgili de bilgiler verdi. Yılbaşı ertesi çalışmalara başlanacağını söyleyen Zanardi, daha modern ve dinamik bir atmosfer yaratacaklarını da sözlerine ekledi. Otelin içinde bulunan Çintemani Restaurant’ın ise 2012 Kasım ayında renovasyona gireceğini belirten Zanardi, şubat ayına kadar tamamlanacak olan süreç için ise, yaklaşık 2 Milyon Dolar’lık bütçe ayrıldığını söyledi. Zanardi, 2010 yılında yenilenen odalar için ise, yaklaşık 10 milyon Dolar harcandığı bilgisini verdi.

Renovasyon sonrasında RC Bar’ın yerini alacak olan Living Lounge’ı iş görüşmelerinde kullanılabilecek bir mekan olarak tanımlayan yeni Genel Müdür, burayı bir buluşma noktası olarak planladıklarını ve insanların IPhone, IPad gibi cihazlarıyla gelerek her masada bulunan elektrik girişlerini kullanabileceklerini ifade etti.

Renovasyon sonrası hizmete girecek olan Tapas.Tr’ın üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Zanardi, Türk yorumu katılarak hazırlanmış şık ve yaratıcı tapas sunumları hazırlanacağını söyledi. İspanya’dan ünlü Tapas Ustası Victor Taborda’nın da bu süreçte geleceğini söyleyen Zanardi, buna büyük önem

verildiğini belirtti.

The Riz-Carlton, Spa’nın yaz ortasında renovasyona gireceğini ifade eden Zanardi, konseptin Türklere daha uygun hale getirileceğini belirtti. Buna örnek olarak ise daha modern şekilde yorumlanmış bir Türk hamamı oluşturulacağını söyledi. 3D Concierge hakkında da detaylı bilgiler sunan Massimiliano Zanardi, yenilenecek olan concierge alanının da misafirlerin her ihtiyacına cevap verdiğini ve adeta tablet üzerinden İstanbul’daki yeme-içme kültürünün tanıtılacağından bahsetti.

The Ritz-Carlton’ın yeni marka platformu Let Us Stay With You da Massimiliano Zanardi’nin değindiği başlıklar arasındaydı. Otellerin “gelin bizde konaklayın” gibi klişe söylemlerinin aksine  “Bırakın Sizinle Kalalım” konseptinin bütün RC otellerinde uygulanmaya başladığını söyleyen Zanardi, bu yolla misafirleriyle sürekli iletişimde olduklarını söyledi.

The Ritz-Carlton, İstanbul, RC içinde en iyiler arasında..

Zanardi, servis ve sunum kalitesi açısından The Ritz-Carlton, İstanbul’un dünyanın en iyi 3 The Ritz-Carlton otelinden biri olduğunu söyledi. İlk üçteki diğer otellerin ise, The Ritz-Carlton Bvlgari ve The Ritz-Carlton Tokyo olduğunu söyledi.

The Ritz-Carlton, İstanbul’un 2011’de 70.000’den fazla misafiri ağırladığını ifade eden Zanardi, rezervasyonların %50’sinin telefon, %2-3’lük kısmının ise internet aracılığıyla yapıldığını belirtti. Massimiliano Zanardi, misafirlerinin daha çok Amerika, Ortadoğu Körfez ve bazı Avrupa ülkelerinden geldiğini de ifade etti. 

%25 büyüdük...

Massimiliano Zanardi, The Ritz-Carlton, İstanbul’un gelirlerinin son 2 sene için yükselişte olduğunu da kaydetti. Zanardi, The Ritz-Carlton, İstanbul’un 2010’a göre yaklaşık olarak %25’lik bir büyüme sağlayacağını da söyledi.

“Toplumda Ayak İzlerimiz” başlığı altında gerçekleştirilen kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Massimiliano Zanardi, yeni toplantı paketleriyle yapacakları yardımlardan bahsetti. Toplantı paketlerinin kişi sayısıyla orantılı olarak belli bölgelere ya da vakıflara yemek yardımı olarak aktarılacağından bahseden Zanardi, bu tür projelere her zaman önem verdiklerini söyledi.

2012 için ekonomik bir değerlendirme de yapan yeni Genel Müdür Massimiliano Zanardi, beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Zanardi, Avrupa’da yaşanabilecek kriz tehlikesine karşı pazarların iyi seçilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Massimiliano Zanardi, bu sene ortalama %83’lük doluluk oranına sahip olduklarını belirtti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.