Yassıada’daki 5 yıldızlı otelin yeni işletmecisi belli oldu

2018'de kapılarını açan, 4 yıl sonra da zarar ettiği gerekçesiyle devrine karar verilen Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki (Yassıada) 5 yıldızlı Katre Island Otel'in yeni işletmecisi belli oldu.

06/01/2023 13:23
Yassıada’daki 5 yıldızlı otelin yeni işletmecisi belli oldu

TOBB’a bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş., tarafından Yassıada’da yapılan Katre Island Otel, zarar ettiği gerekçesiyle devredilme kararı alınmıştı. 2018’de kapılarını açan Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki (Yassıada) 5 yıldızlı Katre Island Otelinin işletmesi ihaleye çıkmış, ihaleye iki şirket katılmıştı.

2022 yılının 10’uncu ayında çıkan ihaleye Albayrak Turizm Seyahat Ticaret Anonim Şirketi ve Mesant Gıda Restaurant İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi katılım sağlamıştı.

Durdurulan motor seferleri yeniden başlayacak

Adagazetesi'nde yer alan habere göre, yapılan değerlendirmeler sonucu tesislerin işletmeciliği Albayrak Turizm Seyahat Ticaret Anonim Şirketi’ne verildi. Bu süreçte durdurulan motor seferleri de devir/teslim işlemlerinin ardından tekrar başlayacak. Hatırlanacağı üzere bazı basın kuruluşlarında Yassıada’ya yapılan motor seferlerinin durdurulduğuna dair bazı haberler çıkmış nedeni ise belirtilmemişti.

Mülkiyeti Hazineye ait, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki 324 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otelin, Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak, üzerinde turizm amaçlı yatırım yapmak üzere Bakanlık tarafından yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edileceğine ilişkin Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusu, 3 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.