Yaşaroğlu, Ottoman Hotels Eğitim ve Turizm Danışmanı...

Turizm eğitimcisi Şaban Ali Yaşaroğlu, Ottoman Hotel Imperial, Ottoman Hotel Park ile Matbah Restaurant’ın Turizm ve Eğitim Danışmanlığı görevine atandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yaşaroğlu, Ottoman Hotels Eğitim ve Turizm Danışmanı...

Ottoman Hotels Grup Genel Müdürü Serdar Balta, otelleri ile Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerinin sunulduğu Matbah Restaurant’ı alanlarında lider bir konuma getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bu hedefe doğru bizi zirveye taşıyacak yolun eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Sayın Yaşaroğlu’nun yıllar içinde süzülüp gelen deneyimlerinden yararlanmak üzere kendisini Ottoman Ailesine dahil etmekten son derece mutluyuz” dedi.


Turizme adım attığından bu yana geçen 61 yıllık süreçte öğrendiklerini yarının turizmcilerine aktarmaya çalıştığını vurgulayan Şaban Ali Yaşaroğlu bu konuda şunları söyledi:

“Otelciliğin çeşitli alanlarında çalıştıktık sonra, kuruluşundan beri müdürlüğünü yürüttüğüm İTÜ Vakfı  Turizm ve Otelcilik Okulu’nda binlerce genci turizme kazandırdım. Aralarına yeni girdiğim Ottoman Ailesi’nde de tıpkı 20 yıl önceki heyecanla birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Yıllır içerisinde deneyimlerimden süzülenleri Ottoman Otelleri ile Matbah Restaurant'ın birbirinden değerli personeliyle paylaşmaktan keyif alacağım.”

Şaban Ali Yaşaroğlu Kimdir?

1933 yılında Rize’de doğdu. İlkokulu memleketinde bitirdi. 1949’da liseye yazılmak üzere İstanbul’daki amcasının yanına geldi. Ancak okula gidemeyip garsonluk yapmaya başladı. Sonra Tokatlıyan Otel’de işe başladı. Yaşaroğlu burada kısa sürede yükselerek 22 yaşında ‘Dünyanın  En Genç Şefi’ unvanına kavuştu. 

Altı yıl çalıştığı Tokatlıyan’dan ayrılıp, Hilton’a komi olarak işe başladı. Burada da 2,5 ay gibi kısa sürede 170 kişiden sorumlu şef olarak terfi aldı. Hilton’da ayrıca sendikacılıkla da tanışıp, 5 Ağustos 1975’te Hilton’da gerçekleşen direnişin önderlerinden biri oldu. Hilton’dan emekli olarak ayrıldı. 

1988’de Kemer’de Turizm Geliştirme Vakfı (TUGEV) öncülüğünde kurulan ve uygulamalı ders verilen OTEM eğitim kurslarında ders verdi. 1991’de İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı adına İTÜ Vakfı Turizm ve Otelcilik Okulu’nu kurup, burayı 20 yıl boyunca yönetti.

Yaşaroğlu: "İTÜ Vakfı  Turizm ve Otelcilik Okulu’nda binlerce genci turizme kazandırdım. Aralarına yeni girdiğim Ottoman Ailesi’nde de tıpkı 20 yıl önceki heyecanla birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) üyesi Yaşaroğlu’nun gazete ve dergilerde yayınlanan binlerce makalesinin yanı sıra, "CHP’ye Adanan Ömür" ve "Deneyimlerimden Süzülenler" adlı iki kitabı da bulunuyor. Nervin Yaşaroğlu ile evli olan Yaşaroğlu, bir erkek ve bir kız çocuğu babasıdır


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.