Yasak kalktı, inşaat başlıyor... Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli yeniden yapılıyor

Koç Grubu'na ait ilk 5 yıldızlı oteli olan Divan Antalya Talya Otel'in yıkılıp yeniden yapılma süreciyle ilgili yasak kalktı, inşaat başlıyor.

21/10/2021 07:31
Yasak kalktı, inşaat başlıyor... Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli yeniden yapılıyor

Koç Grubu bünyesindeki Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş (MARES), otelin yapımı hakkında açıklama yaptı.

MARES'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimizin Divan Talya Oteli’nin yeniden yapım süreci ile ilgili olarak; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “İnşaat Yasağı” genelgesi kapsamında inşaat yasağı döneminin sona ermesi ile birlikte, Divan Talya Oteli’nin inşaat çalışmalarına başlanmaktadır. Konuya ilişkin önemli gelişmeler faaliyet raporları ve özel durum açıklamaları vasıtasıyla yatırımcılarımızla paylaşılacaktır"

ANTALYA’NIN İLK 5 YILDIZLI OTELİ

Antalya'da 1975 yılında açılan, 38 yıllık faaliyetin ardından 2013 yılında yenilenmek amacıyla kapatılan 204 odalı Divan Talya Otel yargı süreci sebebiyle 8 yıldır kapalı duruyordu. Yargı sürecinin tamamlanmasının ardından Koç Holding 50 milyon dolarlık yatırımla oteli yıkıp yeniden yapacağını açıklamıştı.

Otelin yıkım çalışmaları geçtiğimiz Nisan ayında başladı. Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım süreci ile ilgili olarak, Muratpaşa Belediye Başkanlığı tarafından inşaat ruhsatı düzenlenmişti. Ancak bu süre içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “İnşaat Yasağı” genelgesi ile yapımına izin verilmemişti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.