Yapay zeka turizme yeni bir boyut kazandırdı

Elektraweb markasının üreticisi Talya Bilişim Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal, teknolojide yaşanan hızlı gelişimin otel yazılımlarını etkilediğini, Elektraweb olarak kullanıcılarına sürekli olarak yenilikler sunduklarını belirtti.

03/06/2023 13:10
Yapay zeka turizme yeni bir boyut kazandırdı

Türkiye’nin en önde gelen otellerinin kullandığı, kamu kurumlarının da dahil olduğu 5 binin üzerinde referans kurum ile pazarında lider konumda olan otel yönetim sistemi Elektraweb, teknolojik gelişmelere paralel olarak her geçen gün kendini geliştiriyor.  

Elektraweb markasının üreticisi Talya Bilişim Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal, teknolojide yaşanan hızlı gelişimin otel yazılımlarını etkilediğini, Elektraweb olarak kullanıcılarına sürekli olarak yenilikler sunduklarını belirtti.

Yapay zeka, tuizm ve otelcilik sektöründe etkin olarak kullanılmaya başlandı

Yapay zeka kavramının global anlamda turizm ve otelcilik sektöründe etkin olarak kullanılmaya başlandığını belirten Talya Bilişim Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal, “Elektraweb olarak yapay zeka uygulamalarını pek çok sürecimize dahil etmeye başladık. Zaten hâlihazırda fiyat yönetimi süreçlerinde kullanıyoruz. Doluluk ve rakip fiyat verilerinin göz önüne alınarak optimal fiyatların sistem tarafından önerilebilmesini sağlıyoruz.

Yeni uygulamaya soktuğumuz SmartRes – Yapay Zeka Destekli Rezervasyon Sistemi sayesinde ise oteller pazarlama ve rezervasyon süreçlerinde de yapay zekadan faydalanabiliyor. Chatbot’lar yardımı ile misafirlerin dijital destek ile karşılanması, soruların cevaplanması, rezervasyon bilgilerinin alınması ve fiyat gönderilmesi artık çok kolaylaştı” dedi.

Nilüfer Durukal’ın verdiği bilgilere göre, yapay zeka, “kişiye özel hizmet” kavramını da yepyeni bir boyuta taşıyor. Önümüzdeki dönemlerde kişiye özel ürün/hizmetler sunma, müşteri ilişkileri ve  hizmetleri, talep tahminleme, müşteri  verilerinin analizi, müşteri tercihlerine  uygun öneriler geliştirme, tüketici   davranışlarını anlama ve yorumlama konusunda yapay zeka uygulamaları vazgeçilmez olacak. Talya Bilişim, CRM uygulamalarında bunun ilk adımlarını atmaya başlamış durumda.

Veri mühendisliğinin yükselişi

Yapay zeka önderliğinde, kişiselleştirilmiş misafir memnuniyeti, farklı yaş ve demografik grupların hedeflendiği tatil konseptleri ile deneyim oluşturmanın anahtar kelimeler olacağını vurgulayan Durukal, bu nedenle “veri mühendisliği” kavramının önem kazanacağını da işaret ediyor.

Elektraweb Otel Yönetim Sistemi’nin bir oteli bütün birimleriyle yönetebilen bir yazılım olduğunu belirten Talya Bilişim Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal, “Genellikle piyasadaki yazımlar bir ürünü, mesela ön büroyla, kanal yönetimini, veya en kapsamlısı buna ilave olarak POS'u, SPA yönetimini bir paket halinde sunarken, Elektraweb'de otelin tüm departmanlarını yönetecek yazılımları modül modül sunuyoruz.

Bugün Elektraweb kullanmayan bir otel, kanal yönetimi, muhasebe programı, restoran yönetimi için farklı firmalardan yazılım satın almak zorunda kalabiliyor. Aslında Elektra’nın yaptığı işi yapabilmek için 15 farklı program alması gerekiyor. Bu durum bütünleşik bir çalışma sistemi oluşturabilmek için çok problemli bir yöntem. Oysa Elektraweb bir otelin uçtan uca yönetilebilmesini sağlayan ve birbiriyle entegre çalışan modüllerin hepsine sahip. İşte Elektra’nın en önemli farkı bu” diye konuştu…

Dünyadaki en kapsamlı otel programı

Türkiye’deki ilk web tabanlı otel programı ve dünyadaki en kapsamlı otel programı olduklarını vurgulayan Durukal, şunların altını çizdi: “Bunun bize sağladığı birtakım avantajlar var. Öncelikle oteli donanım yatırımı yapmaktan kurtarıyoruz. İşletmeler hizmet verdikleri belirli noktalarda dokunmatik ekranlar, el terminaller…vb. donanımlar kullanıyor.

Bu donanımlar zaman içinde eskiyor, arıza ihtimali artıyor veya hiçbir şey olmasa bile teknoloji değişiyor. Elektraweb turizm tesisini uçtan uca bilgisayar ortamında yönetmeyi sağlıyor. Dünyada, 25 ülkede, 4 kıtada varız. Artık dijital pazarlama öyle bir güç ki, bizi Türk firması olmaktan çıkarıyor, bütün dünyada görünür kılıyor.”

Durukal, Elektraweb markasının üreticisi Talya Bilişim’in yazılım sektöründe 28 yılı aşkın süredir teknoloji geliştiren; Antalya, Ankara ve İstanbul’da 3 ofisi olan, Türkiye’nin en büyük kamu kurumlarına, turizm ve sağlık firmalarına çözümler üreten, ürettiği yazılımları yurt dışına ihraç eden bir teknoloji firması olduğunu sözlerine ekledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.