Yabancı zincirlerden 120 yeni otel geliyor

Türkiye, yabancı turizm yatırımcısının gözdesi olmaya devam ediyor. TÜRSAB İkinci Başkanı Hasan Erdem'in verdiği bilgiye göre, bu yıl Türkiye'de yabancı otel zincirlerine bağlı 120 otel daha açılacak.

06/07/2018 13:13
Yabancı zincirlerden 120 yeni otel geliyor

“Bu yıl yabancı oteller zincirine bağlı 120 otel daha açılacak. Böylece bu zincirlere ait otel sayısı 627’ye yükselecek. Bu yatırımlar yabancının Türkiye’ye güvenini gösteriyor” diyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İkinci Başkanı Hasan Erdem, Türkiye genelinde uluslararası otel zincirlerine ait 507 otel bulunduğunu, yıl sonunda bunlara bağlı olarak açılacak 120 otelle sayının 627’ye yükseleceği bilgisini verdi.

Turizme olan ilginin yerli ve yabancı işletmecilerin yüzünü güldürdüğünü ve bu sayede yeni yatırımların yapıldığını belirten Hasan Erdem, özellikle Körfez Konseyi İşbirliği ülkelerinden Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen çok büyük yatırımcılar bulunduğunu söyledi.

Akşam'da yer alan habere göre, “Her geçen gün yabancı oteller zincirinin Türkiye’ye olan ilgisi artıyor” diyen Hasan Erdem, bu yıl pekçok uluslararası otel zincirinin Türkiye’de yatırım yapmak üzere girişimde bulunduğunu ifade etti.

Güney sahilleri ilgi odağı

Bu yıl 5 yıldızlı 120 yeni otelin hizmete girmesiyle turizm sektörünün yatak kapasitesinin yaklaşık 3 bin 600 artacağını belirten Erdem, "Bu otellerin önemli çoğunluğu güney sahillerinde olacak. Bunlar Türk turizminin, ülkenin gelişimi açısından son derece önemli. Söz konusu 120 yeni otel, ortalama üç günde bir otel açılacağı anlamına geliyor. Bu da yaklaşık 10 Milyar Lira'lık yatırım anlamına geliyor" dedi.

Türkiye'de hangi yabancı zincirlerin oteli var?

Türkiye'de 44’ü yerli, 16’sı yabancı olmak üzere 60 otel zinciri faaliyet gösteriyor. Hilton Worldwide, en büyük zincir olarak öne çıkıyor. Hilton Worldwide’ın Türkiye’de toplam 10 bin 848 odalı 54 oteli var. Raffles, Fairmont, Sofitel, Pullman, Swissotel, Mercure, Novotel ve Ibis otellerinin sahibi Accor Grubu’nın da 36 oteli bulunuyor. Wyndham; 20 otele sahip. Sheraton, Westin, St.Regis, W Hotels, Le Meridien, Four Points, Aloft markalarının sahibi Starwood Hotel de listede yer alıyor.

Türkiye'de uluslararası otel zincirlerine ait kaç otel var?

Türkiye genelinde uluslararası otel zincirlerine ait 507 otel bulunduğunu belirten TÜRSAB İkinci Başkanı Hasan Erdem, “Bunun 200’e yakını işadamlarımız tarafından işletiliyor. Kalan oteller de zincilerin kendisi tarafından işletiliyor. Bu 507 rakamı çok önemli bir rakam. Türkiye’nin cazip bir turizm destinasyonu olduğunu gösteriyor. Ancak biz daha fazla yatırım yapılmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.