Yabancı gözüyle 36 saatte İstanbul...

İngiliz gazetelerinden "The Telegraph" yazarı Terry Richardson, İstanbul'u 36 satte gezdi ve deneyimlerini gazetesinin okurlarıyla paylaştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yabancı gözüyle 36 saatte İstanbul...

İngiliz gazetelerinden The Telegraph'ta destinasyon uzmanı Terry Richardson'ın İstanbul'da 36 saatte neler yapılacağını yazdı.

İşte Terry Richardson'ın kaleminden 36 saatte İstanbul'da yapılacaklar!

Kubbe ve minareleriyle, oryantal ve fantastik davetkâr şehir İstanbul...

Sultanahmet Camii, Kapalıçarşı ya da Galata Köprüsü...  36 saatte İstanbul'da nereleri gezmelisiniz sizin için yazdım:

İşte saat saat İstanbul:

08.00 Sabah, oteliniz deniz görüyorsa mutlaka muhteşem İstanbul Boğazı'nı izleyerek kahvaltı yapmalısınız. Otelinizden ayrıldığınızda ilk olarak Ayasofya ya da Sultan Ahmet Camii'ni (Blue Mosque) gezebilirsiniz.

Sultan Ahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında sultan I. Ahmet tarafından İstanbul'daki tarihî yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa'ya yaptırılmıştır

09.00

Ayasofya Müzesi

En çok ziyaret edilen müzeler arasında yer alan Ayasofya; sanat ve mimarlık tarihi bakımından dünyanın en önde gelen anıtlardan biri olup, dünyanın 8. harikası olarak gösterilmektedir. Bu yapı daha 6.yy'da Doğu Romalı Philon tarafından da, dünyanın 8.incisi harikası olarak nitelendirilmiştir.

 

11.00

Tarihi Yarımada'nın tam ortasında bulunan Yerebatan Sarnıcı'na gitmelisiniz.

Yerebatan Sarnıcı, (Basilica Cistern) M.S 542 yılında Bizans İmparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından Büyük Saray'ın su ihtiyacını karşılamak üzere yaptırılmıştır. Suyun içinden yükselen mermer sütunların arasındaki ihtişamından dolayı halk tarafından Yerebatan Sarayı olarak da anılmaktadır. Yabancı kaynaklarda geçen Basilika (Basilica) isminin ise sarnıcın yakınında bulunan Ilius Basilikası'ndan geldiği rivayet edilir.

 

12.00

Şimdi öğle yemeği zamanı. Gezdiniz, tarihi kokladınız ve yorulup, acıktınız. "Sultanahmet'e gelipte yapmadan dönmek olmaz" diyeceğimiz bir şey de yanında acı domates sosu eşliğinde servis edilen lezzet fırtınası Sultanahmet Köftesi. Sultanahmet Köftecisi'nde 14.7 TL'ye inanılmaz lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz.

 

14.00

Sultanahmet'ten sonraki durağınız Topkapı Sarayı olmalı. Giriş ücreti 24.8 TL. Topkapı Sarayı'nın "Hırka-i Saadet Dairesi" olarak adlandırılan bölümde "Kutsal Emanetler"i görebilirsiniz. Hz. Muhammed'in saçından bir tutamı da bu "Kutsal Emanetler" içerisinde görebilirsiniz.

 

18.30

Şimdi bütün gün İstanbul'da tarihi adımladınız ve kurt gibi acıktınız. Sultanahmet Divan Yolu'ndaki Khorasani Restaurant'a gitmenin vakti geldi. Burada karışık kebap sipariş etmelisiniz. Size maliyeti 55 TL olan bu kebabın tadını unutamayacaksınız. Başlangıçlar ve mezeler de çok lezzetli.

Ekmek kırıntısı, ceviz ve acı biberle tatlandırılmış Muhammara'nın da tadını burada çıkarın.

 

2. Gün

10.00

Tramwayla gittiğiniz Pazartekke durağında inerek yürüdüğünüzde Sulukule'nin batısına denk gelen kara surları görebilirsiniz.  Bizans İmparatoru II.Theodosius tarafından M.S.6 yüzyılın başında yaptırılmıştır. Bölgeye yerleşimleri 10.yüzyıla dayanmaktadır. Bizans döneminde Hindistan'dan geldiği iddia edilen romanlar, Ortodoks Kilisesi tarafından falcılık ve sihirbazlık gibi faaliyetlerle suçlanınca kara surlarının dışında yaşamaya zorlanmışlardı.

 

12.00

Kariye Müzesi

Kariye Müzesi'nde Diriliş (Anastasis) sahnesi sizleri bekliyor. Kariye Müzesi’nde yer alan eşsiz freskolardan; apsiste görülen ve çok az hasarla günümüze ulaşan “diriliş” (Anastasis) sahnesi görülmeyi bekliyor.

 

16.00

Kariye Hotel Asitane Restaurant'ta bir erken akşam yemeği yemelisiniz. Daha sonra Haliç (Golden Horn) kıyısında yürüyüş yapmalı, İstanbul'un en eski semtlerinden olan Balat'ı keşfetmelisiniz.

 

18.00

Eyüp ilçesi sınırlarındaki Piyer Loti Tepesi'nde bir kahve içmeden İstanbul'un keyfi çıkmaz. Haliç kıyısından teleferikle Piyer Loti tepesine ulaşabilirsiniz.

 

21.00

Taksim'in eğlence adresi Asmalımescit'te Gurme Boncuk Restoran'da geleneksel meyhane kültüründe ızgara balık ve rakı eşliğinde eğlenceli bir akşam geçirmelisiniz.

 

3.gün

08.00

 

Taksim İstiklal Caddesi'ni yürüyerek indikten sonra Galata Kulesi'ne varacaksınız. Burada Galata Kulesi'nden İstanbul'a selam verdikten sonra Kule kenarındaki kafede Türk çayı eşliğinde yumurta, ekmek, tereyağı ve reçelle güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra İstanbul'dan kalan güzel hatıralarla ülkenize doğru tekrar bu eşsiz mavi kente gelmek üzere yola çıkabilirsiniz.

Ulaşım için;

İstanbul'a gittiğinizde ulaşım için mutlaka "İstanbulkart" almalısınız. Şimdi bir jeton İstanbulkart'ta 1,95 TL


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.