WTTC: Dünya turizmi beklenenden daha hızlı iyileşiyor

Dünya genelinde turizmde yaşanan gelişmenin beklenenden daha iyi olduğu, Avrupa'da ziyaretçi sayısının 2019’un aşılarak küresel salgın (Pandemi) öncesinin yüzde 3 üzerinde artış göstermesinin beklendiği belirtildi.  

04/11/2023 22:10
WTTC: Dünya turizmi beklenenden daha hızlı iyileşiyor

Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi’nin (WTTC) Ruanda'nın Kigali kentinde yapılan 23. Küresel Zirvesi'nin açılışında konuşan WTTC Başkanı ve CEO'su Julia Simpson gelişmelerin 2019 yılında küresel turizm endüstrisinin ulaştığı 10 trilyon doların bu yıl yeniden yakalanacağını, bunun dünyanın gayri safi yurt içi hasılasının (GSYİH) yüzde 10,4'ünü temsil ettiğini söyledi.

Simpson, turizmgazetesi'nde yer alan habere göre, "Mart ayındaki önceki tahminlerimiz, seyahat ve turizmin mevcut performansıyla aşıldı. Her bölge başlangıçta tahmin ettiğimizden daha hızlı büyüyor , dolayısıyla sektörümüz pandemi sonrası geri dönüş ve yeniden açılma konusunda gerçek direncini bir kez daha gösterdi.

Küresel turizm, pandemi sırasında değerinin yaklaşık yüzde 50'sini kaybetti ve bu da onu muhtemelen en çok etkilenen sektör haline getirdi" dedi. WTTC'nin 23. Küresel Zirvesi 3 Kasım’da sona erdi


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.