WTM LONDRA BAŞLADI…

ITB'den sonra dünyanın ikinci büyük turizm ve seyahat fuarı olan WTM Londra bugün kapılarını açıyor. İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen fuar için lider sektör dergisi Turizm Aktüel yine özel sayı hazırladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
WTM LONDRA BAŞLADI…

Turizm Aktüel,  WTM Londra özel sayısı için, sektörün 2013’ten beklentilerini ortaya koyan özel bir araştırma yaptı. Derginin WTM Londra özel sayısının içeriği bu kadarla sınırlı değil tabii. Her sayısında okurlarına turizm portreleri sunan Turizm Aktüel, yeni sayısında da, başarılarıyla turizm sektörüne kalıcı imzalar atan turizm profesyonellerinden bazılarını tanıma, hikayelerine tanıklık etme imkanı sunuyor. Kısa haberler sektörün nabzını tutarken, haber dosyaları Türkiye’yi tanıtacak.

WTM’ye bu yıl ilk kez katılanlar arasında Beyaz  Rusya, Irak gibi ülkelerin yanısıra Kırgızistan Acenteler Birliği ve Falkland Adaları Turizm Ofisi gibi kuruluşlar da dikkat çekiyor. WTM Londra’ya bu yıl turizm teknolojileri ve IT alanlarında faaliyet gösteren firmaların da yoğun ilgi gösterdikleri ifade ediliyor. WTM 2012’de 36 yeni teknoloji firmasının katılımcı olarak yer alacağı bildirildi.

ITB Berlin’den sonra dünyanın ikinci büyük turizm ve seyahat fuarı olan WTM Londra Fuarı’nı farklı ülkelerden 3 bin civarında gazetecinin de izlemesi bekleniyor. Bu yıl WTM’yi yüzde 5 artışla 28 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
 
WTM Londra Fuarı’na Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yıl 966 metrekarelik standla katılarak Türkiye tanıtımı yapıyor. Türkiye standında 63 firma ve kuruluş yer alıyor.
 
Fuar, ilk iki gün profesyonellere son iki günse münferit ziyaretçilere açık olacak. 2013 yılına ilişkin ilk verilerin alınacağı WTM Londra Turizm Fuarı, dünyanın en prestijli ve en büyük fuarları arasında yer alıyor. 42 bin metrekare alan üzerine kurulu fuar, geçen yıl 47 binin üzerinde ziyaretçi çekmişti. 5-8 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek fuarda, 157 yeni katılımcı ile 48 bin katılımcının yer alacağı açıklandı.
 
Fuara her yıl dünyanın birçok ülkesinden tur operatörleri, havayolu şirketleri, otelciler, ulusal turizm örgütleri ve seyahat acenteleri gibi turizm endüstrisinin en önemli temsilcileri ve gazeteciler katılıyor.
 
5 bini aşkın turizm profesyonelini bir araya getirecek fuarı 30 bine yakın kişinin ziyaret etmesi ve fuar süresince 1.5 Milyar Pound’u aşan iş anlaşmasının yapılması bekleniyor. İngiltere pazarına büyük önem veren Türkiye de WTM Fuarı’nda önemli bir tanıtım atağı gerçekleştirecek. Türkiye, yaklaşık 1000 metrekarelik alanda fuarın en büyük standını kuracak.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.