WTM London'a 1 kala, İngiltere turizm pazarı analizi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Eski Genel Müdürü İrfan Önal, kişisel bloğunda Londra’da 7-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek ‘WTM London’ Fuarı öncesi İngiliz turizm pazarıyla ilgili son durumu masaya yatırdı.

05/11/2022 22:47
WTM London'a 1 kala, İngiltere turizm pazarı analizi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Eski Genel Müdürü İrfan Önal, kişisel bloğunda Londra’da 7-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek ‘WTM London’ Fuarı öncesi İngiliz turizm pazarıyla ilgili son durumu masaya yatırdı.

İşte o analiz:

2023’te İngiltere pazarıyla ilgili dikkat edilmesi gerekenler!

İlk 9 ay verilerine göre Türkiye’ye Birleşik Krallık ’tan 2.8 milyon turist geldiğini belirten Önal, yılın sonunda, büyük ihtimalle 3 milyon barajının bu pazarda görülmüş olacağını ifade etti. Covid-19 sonrasında insanlarda oluşan seyahat özleminin söz konusu artışta etkin olduğu söylense de ekonomik nedenlerden kaynaklı ucuz tatil destinasyonu olarak Türkiye’ye tur operatörlerinin ve insanların ilgisinin devam ettiğini belirten İrfan Önal, yazısında şu ifadeleri kullandı:

”Bu trendin 2023 için de geçerli olacağı tahmin edilebilir ancak yine de sürüp giden havalimanı operasyon zorlukları, seyahat acentelerinin ihtiyaç duyacakları finansal kredilere ulaşım zorlukları kapasite azaltmak için nedenler olarak sıralanabilir. Türkiye destinasyonları açısından uçak kapasitelerinin artırılması ve program istikrarı en önemli husus olarak öne çıkacaktır. Bu pazarla ilgili olarak unutulmaması gereken bir diğer önemli husus ise pazara farklı ürün ve destinasyon tanıtmanın önemi olmalıdır.

Antalya’nın 5 yıldır İngiltere pazarında yükselen trendinin güçlenerek devam etmesi yeni ürünlere bağlı olabilir. Pazarın ana destinasyonu Muğla bölgesinin istikrarlı hali kriz zamanlarından hemen sonra olumlu yorumlanabilir ancak bu durum orta vadede bir kısır döngü ve azalan ivmenin de işaretçisi olmaktadır. Ayrıca İzmir de bu pazarda beklenen çıkışını hala yapmış gözükmüyor. İngiltere turizm pazarı için karar vermemiz gereken konu, diğer büyük pazarlarımızda olduğu gibi ne istediğimiz konusunda net olmaktır.

İngiltere dâhil Batı Avrupa pazarlarımızda insanların turizm beklentilerini artık deneyim ekonomisi veya döngüsel ekonomiyle de ilişkili olarak sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, çevre, esenlik, yaşam kalitesi, deneyim gibi kavramlar şekillendirmektedir. Bütün bu nedenlerle söz konusu pazarda sadece ‘basit turizm modeli’ ile yetinmeyip arz yönlü bir paradigma değişimiyle yeni anlayıştan nasıl pay alacağımızın yollarını aramakta fayda var.”

Yazının tamamı: https://irfanonal.blogspot.com/2022/11/wtm-london-fuar-yaklasrken-ingiltere.html

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.