Vizesiz seyahat, Rus bürokrasisine takılır mı endişesi...

Türkiye ile Rusya arasında başlatılması planlanan vizesiz seyahatin bürokrasiye takılmasından korkuluyor. Türk-Rus İş Konseyi Onursal Başkanı ve Turizm Yatırımcılar Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür, iki ülke arasında vizenin kaldırılmasına yönelik girişimlerin önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Ancak vize kaldırılması konusunun Rusya'daki bürokrasiye takılacağı endişesi taşıyorum" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Vizesiz seyahat, Rus bürokrasisine takılır mı endişesi...

Rusya'da Kafkaslar gibi hassas bölgelerin olduğuna dikkat çeken Gür, "Buralardan gelenler vizesi olsa da girişte zorluk yaşıyor. Pasaport kontrollerinde saatlerce bekletiliyor. 'Neden geldin, nerede kalacaksın? Kalacağın otelin faturasını göster' şeklinde sorularla karşılaşıyorlar. Ruslar, bu teklifin altında kalmamak için Türkiye'ye 'işadamlarınızı vizesiz alalım' diyebilirler" şeklinde konuştu.

 

Gür, Rusya'nın Arap ülkeleri gibi vizeyi hemen kaldıracağını beklemediğini dile getirdi.

Turgut Gür'ün verdiği bilgilere göre, Türkiye'nin Ruslara vize vermede hiçbir sorunu yok. Çok basit ve kolay. Rusya'dan turistik amaçlı gelenler sınır kapılarında 20 dolar ödeyerek anında 2 aylık vize alabiliyor. Fakat, Rusya'ya gidecek Türk vatandaşlarının vize alması zor. Rusya başkonsoloslukları müracaatlarda işadamı, işçi, turist olup olmadığını dikkate alarak vize veriyor. Vize ücreti de 80 Dolar. İşçi vizesi almak neredeyse imkansız.

 

TURİST HAREKETİNİ ARTIRMAZ

Aynı zamanda TYD Başkanı da olan Turgut Gür, iki ülke arasındaki vizenin kaldırılmasının turizme etkisinin sınırlı kalacağını, Rusya'dan Türkiye'ye turist hareketini artırmayacağını savundu. Her yıl 2,5 milyona yakın Rus'un tatilini Türkiye'de geçirdiğini kaydeden Gür, şunları söyledi: "Rus turist sayısında olağanüstü bir artış olacağını zannetmiyorum. Çünkü Rusya'dan Türkiye'ye gelen turistin önünde hiçbir engel yok. Engel, Rusların pasaport alamaması. Rusya'da her müracaat eden pasaport alamıyor. Belli bir kota var. Ona göre pasaport veriyorlar. Eğer bu kalkarsa o zaman artış olur. Yine de turist hareketinde çok küçük bir hareket olabilir. Ama ciddi seviyeye çıkmaz." (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.