Vizesiz Rusya'ya pasaport engeli...

Rusya'ya vizesiz giriş 16 Nisan'dan itibaren başlıyor fakat 6 aydan az süreli pasaportla ülkeye girilemeyecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Vizesiz Rusya'ya pasaport engeli...

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin 30 güne kadar Rusya ile karşılıklı ziyaretlerde vizesiz uygulamanın 16 Nisan'da başlayacağını belirtirken 6 aydan az süreli pasaportla girilemeyeceği konusunda uyarıda bulundu.

 

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin 30 güne kadar Rusya ile karşılıklı ziyaretlerde vizesiz uygulamanın 16 Nisan'da başlayacağını, Rusya havalimanlarında zorluklarla karşılaşmamak için vatandaşların iyi bilgilenmeleri gerektiğini söyledi. Sezgin, pasaport sürelerinin en az 6 ay olması, pasaportların yırtık ve yıpranmış olmaması ve 7 günün üzerindeki ziyaretlerde registre (kayıt) yapılmasının zorunluluğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

 

"Vize kalktı, ben üç aylık vizemle Rusya'ya girerim anlayışı ile Moskova Şeremetyevo havalimanına geldiklerinde malesef ülkeye giremezler. Gereksiz yere sorunlarla karşılaşmamak için vatandaşlarımız gerek Türkiye Moskova Büyükelçiliği ve Konsolosluğu, gerekse Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden gerekli bilgileri edinerek yola çıkmalarını rica ediyorum."

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 15-17 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği Moskova ziyaretinde "Vize Muafiyeti" ve "Geri Kabul Anlaşması" ile ilgili notaların teatisi iki ülke dışişleri bakanlarınca gerçekleşmişti. Anlaşmaya göre iki ülke vatandaşlarının 180 gün içerisinde farklı giriş çıkışlarda toplam bulunma süreleri de 90 günü aşmaması gerekiyor.

(TürkRus.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.