Vizesiz Rusya'nın yolu Suriye'den mi geçiyor?

T24 yazarlarından, Rusya uzmanı Hakan Aksay, 8 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşen Erdoğan – Putin buluşmasını ve toplantıda ele alınan konu başlıklarını değerlendirdi. Aksay, vize ile ilgili olarak Rusya liderinin, “Bu mesele Suriye ile yakından ilişkilidir” dediğini aktardı.

11/04/2019 09:54
Vizesiz Rusya'nın yolu Suriye'den mi geçiyor?

T24 yazarlarından, Rusya uzmanı Hakan Aksay, 8 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşen Erdoğan – Putin buluşmasını ve toplantıda ele alınan konu başlıklarını değerlendirdi. İşte ayrıntılar:

8 Nisan 2019 Pazartesi günü Moskova’da yapılan Rusya-Türkiye zirvesini yorumlayan T24 yazarlarından Hakan Aksay, Erdoğan ve Putin’in doğalgaz fiyatında ve vize serbestisi konusunda anlaşamadığının altını çizdi.

VİZE KONUSUNDA ANLAŞMAZLIKLAR SÜRÜYOR

T24’te yer alan habere göre, iki ülke arasındaki sorunların, “100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi” ve “Akkuyu santrali 2023’e yetişecek” gibi sıradan başlıkların arkasında gizlendiğini savunan Aksay, ticaretin kullanılan söylemin çok altında seyrettiğini, Akkuyu, Türk Akımı ve vize serbestisi gibi konularda ise taraflar arasında anlaşmazlıklar yaşandığını vurguladı.

“BU MESELE SURİYE İLE YAKINDAN İLİŞKİLİDİR”

Görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin önünde Moskova’dan gaz fiyatında indirim isteyen Erdoğan ile ona karşı çıkan Putin arasında ortaya çıkan anlaşmazlığa dikkat çeken Aksay, vize ile ilgili olarak da Rusya liderinin, “Bu mesele Suriye ile yakından ilişkilidir” dediğini aktardı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.