Vize çıkmazsa, bilet parası iade...

Yurtdışına seyahat öncesinde gidilecek ülkeden vize alınamaması halinde seyahat planları altüst olurken, vize başvurusu için yapılan harcamalar boşa gidiyor ve uçak bileti ücreti de yanıyor ya da cezaya giriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Vize çıkmazsa, bilet parası iade...

Güney Afrika merkezli Travelstart’ın Türkiye’deki iştiraki Geziko.com, Vize İptali Güvencesi adını verdiği uygulamasıyla, vizesi çıkmayan yolculara, vize başvurusu ve uçak bileti ücretlerini iade ediyor.

Türkiye seyahat pazarına yeni ürünlerle giriş yaptıklarını söyleyen Travelstart Yönetim Kurulu Başkanı Stephan Ekbergh, Vize İptali Güvencesi hakkında şu bilgileri verdi:

“Vize talebinin reddedilmesi halinde, vize başvuru masrafları, uçak bileti ücreti ve vergilerinin tamamını Geziko olarak iade ediyoruz. Bu güvenceden yararlanmak için müşterilerimizin; Türk pasaportu sahibi olmaları, turistik vize başvurusu yapmış olmaları, gidiş-dönüş bilet almış olmaları, sabıka kayıtlarının olmaması, daha önce bir ülkeye girişlerinin reddedilmemiş olması, vize başvurusunun zamanında yapılmış olması gerekiyor. Müşterilerimiz standart 70 liraya bu güvenceye sahip olabiliyor.”

‘7 günde ödüyoruz’...

Vize başvurusunda doğru ve eksiksiz belge sunulmuş olmasının şart olduğunu söyleyen Ekbergh, ‘güvence hizmetinin’ rezervasyon ve ödeme sırasında ya da seyahate en fazla 14 gün kala alınmış olması gerektiğini kaydetti. Ekbergh, büyükelçilikten alınan vize reddi belgesini 7 işgünü içinde Geziko.com’a ulaştıranlara, vize masrafı ve uçak bileti parasını ödediklerini söyledi. (Fehim Genç)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.