Virüslu turist, Türk-Rus krizi çıkartacak...

Antalya'da beş yıldızlı bir otelde konaklayan Rus ailenin hasta çocuğu krize neden oldu. Otel yetkilileri 16 Rus çocuğun da hastalanmasına neden olduğu gerekçesi ile ailenin oteli boşaltmasını isterken, Rus kadın ortalığı ayağa kaldırdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Virüslu turist, Türk-Rus krizi çıkartacak...

Türkiye Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ateşesi İlker Özkan, Rus basınında "Antalya'daki 5 yıldızlı otelde bir anne ve çocuğu hasta olduğu için otelden çıkarılmak istendi ve 18 çocuk virüs kaparak hastalandı" şeklindeki haberlerle ilgili "Rus çocuğun el, ayak ve ağız sendromu hastalığıyla otele geldiği, otel yetkililerin uyarılarına rağmen diğer Rus aile ve çocuklarla aynı masada yemek yediği otel yetkilileri tarafından tutanak ve raporlarla bana bildirildi" dedi.

Türkiye Moskova Büyükelçisi Kültür ve Tanıtma Ateşesi İker Özkan, Rusya Federasyonu vatandaşı Natalia Fedulina'nın 2 Temmuz tarihinde 1 yaşındaki kızıyla Belek'teki 5 yıldızlı bir otele tatile geldiğini söyledi. Tatillerinin ilk gününde otelin restoranında kahvaltı yaptıkları sırada bir garson tarafından çocuğun ellerinde kızarıklık ve dökülmeler bulunduğunun farkedildiğini dile getiren Özkan, otel doktoru tarafından çocuğun muayene edildiği ve çocukta el, ayak ve ağız sendromu hastalığının bulunduğunun tespit edildiğini belirtti.

Özkan, otel doktorunun, virüsün bulaşıcı olduğunu bildirmesi üzerine Fedulina'ya otel yetkililerinin "Diğer müşteriler ile bir süre birlikte yemek yememeniz gerekiyor. Biz yemeğinizi odanıza çıkartırız. Otelde bu şekilde konaklayamazsınız" dediğini bildirdi. Rus annenin de önce bu isteği kabul ettiğini ancak kızının doğum günü olduğu için otelde bir gün daha kalmak istediğini söylediğini anlatan Özkan, "Otel yetkilileri bu durumu anlayışla karşılamış. Hatta odalarına bir de doğum günü pastası göndermiş. Ancak anne Fedulina'ya, otel yetkililerine 'Çocuğum hasta değildi. Otelden ayrılmayacağım. Gerekirse sizi Rus basınına şikayet ederim. Buradaki diğer Ruslara şikayet ederim." şeklinde tehditte bulunmuş. Rus çocuğun el, ayak ve ağız sendromu hastalığıyla otele geldiği, otel yetkililerin uyarılarına rağmen diğer Rus aile ve çocuklarla aynı masada yemek yediği otel yetkilileri tarafından tutanak ve raporlarla bana bildirildi" dedi.

Özkan, bazı Rus ailelerin de otel yetkililerine anneyi çocuğunun hasta olmasına rağmen kendi çocuklarıyla oynadığı için şikayet ettiğini belirtti.

-"Sendrom nedeniyle 16 Rus çocuk rahatsızlandı"-

Aynı otelde son günlerde kaşıntı ve kızarıklık yaşayan çocuklar olduğunu ifade eden Özkan, şunları kaydetti: "Sendrom nedeniyle 16 Rus çocuk rahatsızlandı, 6'sı tamamen iyileşti. 10 çocuk ise doktor ve hemşirenin gözetimi altında. Bu hastalığın belirli bir tedavisi yok. Dinlenme ile 5-7 gün arasında geçtiği bize iletildi. Virüs kaptıktan 2 gün sonra kaşıntı, kızarıklık, baş ağrısı şeklinde ortaya çıkıyor. Havuzlarda oynayan çocuklarda solunum ve temas yoluyla geçiyor. Otel yetkilileri yemek ve havuzlarda haftalık ve aylık olarak yapılan testleri bana gönderdi. Testlerde hiçbir sıkıntı yok. Çocukların bazıları tatillerini tamamlayıp ülkelerine döndü, bazıları da tatillerini sürdürüyor. Hasta çocukların yemekleri ayrı verildi"

Antalya'daki Rus çocukların karın ağrısı bile olsa Rus basının da çok büyük bir olaymış gibi yansıtıldığına dikkati çeken Özkan, "Türkiye ile ilgili bazı yorumlar yapılıyor. Antalya, Rusya'da çok popüler bir kent. 2011 yılında 2 milyon 800 bine yakın Rus turist Antalya'ya tatil için geldi. Bu rakama ulaşan bırakın bir kenti, başka ülke yok. Bu haberler bu nedenle mi yapılıyor bilmiyorum" diye konuştu.

Rus medyası acımasız saldırıya geçti...

Bu olayın son birkaç gündür Rusya’da en büyüğünden en küçüğüne, medya organlarına nasıl yansıdığını, sadece birkaç kısa başlığa bakarak bile anlamak mümkün:

“Türk virüsü turistlere saldırmaya devam ediyor”

“Türkler, çocuğuna bulaşan hastalıktan söz eden Rus kadın turisti otelden attı” (Bu, ünlü Rus NTV’sinin haber başlığı)

 “Hastalığı ifşa eden Rus turist otelden çıkarıldı”

“Rus çocuklar Türkiye’de virüsden hastalandı”

“Tazminat konusu hala gündemde değil”

(Ajanslar)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.