Venedik karnavalı iptal edildi

Korona virüsü Venedik Karanavalı’nı da vurdu. İtalya'da Veneto Bölgesel Yönetim Başkanı Luca Zaia, Venedik’in dünyanın her yerinden turist çeken karnavalın korona virüsü nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

23/02/2020 22:25
Venedik karnavalı iptal edildi

Korona virüsü Venedik Karanavalı’nı da vurdu. İtalya'da Veneto Bölgesel Yönetim Başkanı Luca Zaia, Venedik’in dünyanın her yerinden turist çeken karnavalın korona virüsü nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. Bu akşamdan itibaren Venedik Karnavalı’nın yanı sıra 1 Mart'a kadar olan spor müsabakalarının da yasaklandığını açıkladı.

İtalya’da yeni tip korona virüsü (Kovid-19) dolayısıyla ilk kez önceki gün bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Vaka sayısının bir günde çift haneli sayılara ulaştığı ülkenin kuzeyinde tedavi gören 78 yaşındaki erkek hastanın akşam saatlerinde yaşamını yitirdiği bildirildi. Bu ölüm, İtalya'da salgın nedeniyle ilk ölüm olarak kayıtlara geçti.

10 yerleşimde tüm kamu etkinlikleri iptal edildi

İtalya'nın Lombardiya Bölgesi’ndeki vakalarla, ülke genelinde bir anda fırlayan vakalar sonrasında Sağlık Bakanı Sperenza, bölgenin başkenti Milano'da yaptığı basın toplantısında, aldıkları önlemler kapsamında, 10 yerleşimde tüm kamu etkinlikleri ve okul faaliyetlerinin bir hafta süreyle askıya alındığını duyurmuştu. 

İtalya’nın kuzeyinde önceki gün ortaya çıkan yeni vakalar dışında, Roma'da 2'si Çinli, 1'i Çin'den getirilen İtalyan olmak üzere 3 kişinin Kovid-19 dolayısıyla tedavileri devam ediyor.

Venedik Karnavalı'nın da iptal edildiği açıklandı 

İtalyan yetkililer bu bölgede yaşayan halka evlerinde kalmaları çağrısında bulundu. NTV'de yer alan habere göre, okulların tatil edildiği ve spor karşılaşmalarının iptal edildiği bildirilirken, ülkede gayrisafi üretimin yüzde 30'unu karşılayan Lombardiya ve Veneto

bölgelerinde şirketler çalışanlarından evde kalmalarını istemeye başladı. Bu yıl 8 Şubat'ta başlayan ve iki gün daha sürmesi beklenen Venedik Karnavalı'nın da iptal edildiği açıklandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.