Vali kolları sıvadı, turizmde Ankara da olacak...

100 büyük yatırımcı, başkenti turizmin cazibe merkezi haline getirmek için bir araya gelecek. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, başkentin, politikanın nabzının tutulduğu bir şehir olmasının yanı sıra Türkiye'nin önde gelen sanayi ve eğitim kenti olduğunu belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Vali kolları sıvadı, turizmde Ankara da olacak...

Ankara'nın, sanayi ve eğitim alanlarında gösterdiği başarıyı turizmde sergileyemediğini ifade eden Yüksel, bu açığın kapatılması gerektiğini vurguladı. Ankara ve ilçelerinin turizm yatırımları açısından birçok cezbedici dinamiğe sahip olduğuna işaret eden Yüksel, kentin özellikle termal turizm, kongre turizmi ve ulaşım potansiyelinin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

 

Yüksel, başkentin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, milletvekilleri ile turizm ve ulaşım alanlarında faaliyet gösteren 100 dev yatırımcıya mektup yazarak Ankara'ya davet ettiğini bildirdi.

 

Davetine olumlu yanıt aldığını ve turizmin önde gelenleriyle yarın Dedeman Otel'de bir araya geleceklerini bildiren Yüksel, toplantıda, başkentin turizm potansiyeli, EXPO çalışmaları, otel ve golf tesisi yatırımlarını ele alacaklarını belirtti.

 

Yüksel, ''Bunlar yıllar önce yapılması gereken şeylerdi. Ancak bir yerden başlamak lazım. Termal turizm, kongre turizmi ve ulaşımda istediğimizi yapabilirsek gerisi çorap söküğü gibi gelir'' dedi.

 

Yüksel, turizmcilerle yapacakları değerlendirmelerin ardından başkentin önemli yatırımlara ev sahipliği yapacağına inandığını dile getirdi.

 

-EXPO ANKARA'DA OLMALI-

 
AA muhabirine açıklamada bulunan Yüksel, dünya kupası ve olimpiyatlardan sonra dünyadaki en büyük üçüncü uluslararası organizasyon olan EXPO'nun Ankara'da mutlaka yapılması gerektiğine işaret ederek, başkentin ''akil adamları''nın bir an önce bir araya gelip neyin, ne zaman yapılacağını ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

 

EXPO'nun, dünyanın en büyük kültür, tarih ve eğitim buluşmalarından biri olduğuna işaret eden Yüksel, bunun Ankara'da düzenlenmesi halinde milyonlarca insanın başkente geleceğini ve kent turizminin sıçrama yapacağını söyledi.

 

Yüksel, EXPO-2020 için ABD'den 4 şehrin birden aday olduğunu belirterek, ''Türkiye'de şu anda İzmir aday ancak biz de istiyoruz. Hatta niçin Malatya da aday olmasın? Bu bir yarış. Türkiye'den birçok şehir aday olmalı ve iyi olan kazanmalı'' diye konuştu.

 

Uluslararası faaliyetlere ev sahipliği yapabilmesi ve kent turizminin gelişmesi için Ankara'yı daha yaşanabilir ve güvenli bir kente dönüştürmek üzere çalışmalara hız verdiklerini anlatan Yüksel, bu doğrultuda MOBESE'yi hızla devreye soktuklarını, Kalkınma Ajansı'nın hayata geçirildiğini ve İl Özel İdaresiyle birtakım düzenlemeler yaptıklarını da sözlerine ekledi.  (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.