Uzun yıllar turizm yöneticileri yok sayıldı... Bakanlık kapılarından çok döndüğümüz oldu

TUROYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu, "2016 yılında sektörün önde gelen yöneticileri ve profesyonel arkadaşlarımla TUROYD'u kurduk. TUROYD'u kurma amacımız, bugün istihdamda karşı karşıya olduğumuz tehlikeyi öngörümüzdü" dedi.

15/08/2022 00:10
Uzun yıllar turizm yöneticileri yok sayıldı... Bakanlık kapılarından çok döndüğümüz oldu

Hızla büyüyen ve iletişim ağında binlerce otel yöneticisinden oluşan Turizm Otel Yöneticileri Derneği TUROYD, 81 il 32 ülkede faaliyet yürütüyor. Derneğin bir ihtiyaçtan doğduğunu söyleyen Başkan Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amacımız, Türk turizm politikalarında etkin olmak, yöneticilerin sorunlarını dile getirmek ve istihdamdaki kayıplara dikkat çekmek. Sektöre olan küskünlükleri ortadan kaldırıp turizme olan güveni yeniden kazandırmak, dayanışmayı artırmak. Bunu yaparken mutlak bir şekilde akademik ve bürokratik işbirliği içinde olmak ana prensiplerimizin başında yer alıyor.

Amacımız boş ve anlamsız gala yemekleri düzenlemekten öte, otel yöneticileri arasında dayanışma ruhunu arttırmak

Uzun yıllar Türk turizm yöneticileri yok sayıldı, kurulan turizm strateji masalarının yanına bile yaklaşamadı. Bakanlık kapılarından çok döndüğümüz oldu. TUROYD Turizm Otel Yöneticileri Derneği'nin kuruluşu ile yöneticiler, devlet ve bürokrasi nezdinde itibar gördü. Bundan dolayı da Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a sonsuz teşekkür ederiz.

TUROYD, TGA Danışma kurul üyeliğine seçilerek turizme profesyonel katkı sunmaktadır. Türkiye ve uluslararası arenada yöneticiler arası hızlı iletişim kurarak sektöre yön vermeye çalışıyoruz. Amacımız boş ve anlamsız gala yemekleri düzenlemekten öte, 81 il, 32 ülkedeki otel yöneticileri arasında dayanışma ruhunu arttırmaktır. Bunu da başardık.

Dünyada hızla gelişen turizm stratejilerine ayak uyduruyor sektörümüze katkı sağlıyoruz 

Uluslararası birçok otel markalarının üst düzey yönetici ve iş geliştiricileri Türk yöneticiler. Bunlardan dolayı gurur duyuyoruz. Sonuç olarak, yaklaşık 150 Milyar Dolarlık sektörü yöneten bizlerin, mutlak şekilde bir Otelcilik Meslek Yasası ile güçlenmesi gerekiyor.

Ayrıca turizm adına atılacak tüm adımlarda, turizm akademisi ve değerli akademisyenlerin katkısının alınması son derece fayda sağlayacaktır."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.