Uzun tatil talebi patlattı

Bayram tatilinin 9 gün olduğunun erken açıklanmasının tatilciler açısından olumlu olduğunu dile getiren Etstur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Özbek, “Geçen yıl bayram tatilinin 7 güne uzatıldığı haberi bayramdan 4-5 gün önce açıklanmıştı. Bu yıl yapılan erken açıklama ile talep arttı ve sektörün yüzü güldü” dedi.

08/08/2018 10:03
Uzun tatil talebi patlattı

Kurban bayramında 60 bin kişi üzerinde Antalya ve Ege sahil şeridini kapsayan bölge operasyonları bulunduğunu dile getiren Etstur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Özbek, geçen yıla kıyasla yüzde 30’luk bir artış olduğunu dile getirdi.

Hürriyet'in haberine göre, geçen yıl bayram tatilinin 7 güne uzatıldığı haberinin, bayrama 4-5 gün kala duyurulduğunu hatırlatan Özbek, “Bu sene, neredeyse bayrama 3 hafta kala bu bilginin duyurulması, tatilcinin tatilini daha rahat organize etmesini sağlayarak, talebi artırdı ve sektörün yüzünü güldürdü.

Yurtiçindeki talebi, toplamda yüzde 50 artışla kapatmayı öngörüyoruz. Yurtdışı şu anda 6 bin 500 kişi civarlarında. Bu, geçen yıla kıyasla yüzde 25’lik bir artış anlamına geliyor. Yurtdışında toplam 8 bin-8 bin 500’e ulaşacağımızı öngörüyoruz” dedi.

Yurt içinde rezervasyon lideri Antalya

Yurtiçindeki rezervasyonların yüzde 55’inin Antalya, yüzde 45’inin Ege bölgesi olarak görüldüğünü dile getiren Suat Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ege’de ağırlık Kuşadası, Bodrum ve Didim’de. Antalya’da yoğun olan destinasyonlar ise Alanya, Side ve Kemer. Şu anda yurtdışı turlarımızda yüzde 85 doluluklara ulaştık.

Ağırlıklı olarak Benelüks, Paris, İtalya ve Orta Avrupa turları talep gördü. Dikkat çeken en önemli turlardan bir diğeri ise vizesiz olması itibariyle Balkan turları. Üsküp’ten başlayarak Belgrat’ta nihayetlenen Belgrat turlarımız sadece kurban bayramında değil tüm yıl boyunca Türk misafirlerimiz tarafından yoğun ilgi gördü.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.