Uzmanların ağzından, 'Otelcilikte Başarının Anahtarları'...

Jones Lang LaSalle Hotels, Hilton Worldwide ve Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Ortaklığı tarafından "Otelcilikte Başarının Anahtarları" başlıklı panel İstanbul Conrad Otel’de düzenlendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uzmanların ağzından, 'Otelcilikte Başarının Anahtarları'...
Türkiye’deki otellerle ilgili kilit konuların ele alındığı panele 75’in üzerinde ulusal -uluslararası otel, gayrımenkul geliştiricileri, mülk sahipleri, fon temsilcileri ve yatırım bankacıları katıldı. Otel yatırımlarının arkasındaki nedenler, alan seçimi ve satın alınmış veya kiralanmış alanların yanı sıra mülkiyet alanlarının tartışıldığı panelin ilk oturumunda; geliştirme, işletmecinin fikirleri, mülk sahiplerinin tercihleri gibi konular incelendi.
Jones Lang LaSalle Hotels Danışmanlık Yönetici Direktörü Graham Craggs’ın moderatörlüğünde düzenlenen oturumda; Hilton Worldwide Başkan Yardımcısı Mike Collini ve Jones Lang LaSalle Hotels Türkiye İş Geliştirme Üst Düzey Başkan Yardımcısı Elif Egeli Nişancı “ikincil kentler ve resort destinasyonları” gibi pazardaki mevcut fırsatları tartışırken, Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Ortaklığı Kidemli Yönetici Avukat Serkan Gül mülkiyet ve geliştirme ile ilgili yasal bir bakış açısı sundu. Otel geliştirme sektöründe fırsatlar bulunduğunu belirten Graham Cragss, "Uluslararası yatırımcıların Türkiye otel pazarına yeni bir geliştirme projesi için kendi kendilerine girmeleri zor. Bu nedenle Türkiye’deki pazara girmek isteyen yabancı yatırımcılar yerel ortakların ve yerel danışmanların yanı sıra deneyimli bir markaya ihtiyaç duyuyor" dedi. Panelin ikinci oturumunda; mülk sahibi ve işletmeci gözüyle yönetim, franchise ve kiralama gibi farklı operasyonel konular sözleşme kurallarının yanı sıra kanun ve yönetmelikler gibi yasal açıdan değerlendirdi. Jones Lang LaSalle Hotels Danışmanlık Yönetici Direktörü Graham Craggs, Hilton Worldwide Avusturya- Doğu Avrupa -Türkiye Operasyonlar Başkan Yardımcısı Didier Martin ve Hergüner Bilgen Özeke Avukatlik Ortaklığı Üst Düzey Vergi Danışmanı Taylan Baykut’un katılımlarıyla Elif Egeli Nişancı’nın moderatörlüğünde düzenlenen panelde son olarak operasyonel konular, üyelik faydaları ve mülk yönetimiyle ilgili konuları gündeme geldi. Türkiye’deki otel yatırım sektörünü değerlendiren Nişancı, "Bazı markalarda Boğaz gibi eşsiz lokasyonlar için yatırım ve kilit para önermelerine doğru yönelen bir trend görebiliriz" dedi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.