Uzayda tatil, Ay’da otel

Uzayda tatil yapmak oldukça ekstrem bir şey gibi görünse de şimdiden ilk uzay turistleri kısa yörünge uçuşlarına başladılar ve yakında daha ileri gidebilirler. Ay’da otel, uzayda kokteyl, uçan oteller.

04/07/2022 07:27
Uzayda tatil, Ay’da otel

Corona virüsü salgını devam etse de dünya normale dönerken tatilciler de eskiden olduğu gibi havaalanlarını, limanları ve istasyonları doldurmaya başladı. Belki pandeminin etkisi belki de dünyanın artık her noktasına ulaşmak kolaylaştıkça tatil sezonlarında talepler değişebilir; eskiden dünyanın bir ucuna gitmek isteyen tatilciler, artık Dünyadan gitmek isteyebilir. Türkiye’de tatil yapmak gün geçtikçe zorlaşsa da dünya bu tatil planlarını konuşuyor:

Tatil anlayışları değişiyor

Simplexity Travel iş geliştirme başkanı Mark Smith, Dünya küçülürken ve uzun mesafeli seyahat deneyimleri normal hale geldikçe, tatilciler de daha sıra dışı deneyimler isteyecekler diyor.

Uzayda tatil yapmak oldukça ekstrem bir şey olsa da şimdi bile ilk uzay turistleri kısa yörünge uçuşlarına başladılar ve yakında daha ileri gidebilirler.

Uzaya giden ilk milyonerlerden Virgin Group ve Virgin Galactic kurucusu Richard Branson, Bir gün, hep hayalini kurduğum Ayda bir otel inşa edecek miyiz, yoksa bunu çocuklarıma mı bırakacağım, bunu görmemiz gerekecek diyerek Ayda bir otele sahip olma rüyasını dile getiriyor.

Bu hayal sadece Branson’a da ait değil. 1969da, Neil Armstrong Ay yüzeyine ilk defa ayak basmadan kısa bir süre önce, otel girişimcisi Conrad Hilton şunları söylemişti: Uzayda otellerimiz olacağına kesinlikle inanıyorum.

Bir kokteyl içmek için uzaya gidecekler

Dünyanın ilk lüks uzay uçuşu deneyimi şirketi olan Space Perspective’den fütüristik bir uzay balonu yolculuğu olan Spaceship Neptune, yolcuları neredeyse 20 mil yükseklikten atmosferin üst yüzde birine taşıyacak. 125 bin dolarlık biletler ise şimdiden tükenmiş durumda.

AYDA OTEL SÖZÜ VERDİLER

Budget Suites of America otel zincirinin sahibi Robert Bigelow da 2017de 2022 yılına kadar şişme bir Ay otelinin faaliyete geçeceğine söz vermişti.

Daily Starın haberine göre; Nükleer enerjiyle çalışan bir Ay tatil beldesi olan Patron Moon da 2019un sonlarında duyurulmuştu. O zamanlar, projenin arkasındaki Rus şirket, Aydaki otelinin on yıl içinde rezervasyon almasını umduğunu söylemişti. Ancak bu proje, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle şu an için ertelendi.

UZAY YOLCULUĞUNUN ALTIN ÇAĞI

Eski pilot John Blincow tarafından yönetilen yeni bir inşaat şirketi olan Orbital Assembly Corporation ise 2027 yılına kadar lüks bir uzay oteli açmayı planlıyor. Blincow CNN’e verdiği demeçte, Halkın, uzay yolculuğunun bu altın çağının hemen köşede olduğunu fark etmesini sağlamaya çalışıyoruz. Hızla geliyor dedi.

Çin de yakında uzay turizminde de önemli bir oyuncu olabilir.

Tiangong Uzay İstasyonunun temel amacının bilimsel olduğu söylense de Çin uzay ajansı, on yıl içinde Tiangongu turizme açma planlarını duyurarak, projeyi finanse etmenin olası bir yolu olarak uzay turizmini izliyor. Gökyüzündeki Saray anlamına gelen Tiangong’a gitmek için ise çok sayıda potansiyel müşteri var.

UZAYA GİTMEK İSTEMEYENLER İÇİN DENİZ ALTINDA TATİL

Yine de uzaydaki tatiller çoğu insan için gerçekçi gelmiyor olabilir. Turizm sektörü bu durumu da göz ardı etmiyor ve uzaya gitmeden farklı bir dünya vadediyorlar ve denizin altında tatil öneriyorlar.

Maldivlerde denizin 16 metre altında yer alan Hilton Muraka, Hint Okyanusunun deniz yaşamını izlemek için tavandan tabana cam duvarlar sunuyor.

Dubaideki Atlantis Palmdaki su altı süitleri ise efsanevi batık şehrin manzarasını ziyaretçilerine açıyor. Ancak tek bir gece için her odanın maliyeti yaklaşık 7 bin dolar.

UÇAN OTEL İÇİN İDDİALI KONUŞTU

Geçtiğimiz günlerde de 5 bin yolcuyu lüks içinde taşıyabilecek uçan otel için iddialı bir tasarım görücüye çıktı. Nükleer füzyonla çalışan 20 motora sahip AI pilotlu Sky Cruise, asla iniş yapmayacak şekilde tasarlandı. Bunun yerine, geleneksel uçaklar yolcuları Sky Cruisea taşıyacak.

Sıra dışı uzay aracının ayrıntılı maketini yaratan Hashem Alghaili, nükleer enerjiyle çalışan gökyüzü yolculuğunun ulaşımın geleceği olabileceğini söylüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.