Uzaklara açıldık, tatil bütçesini arttırdık...

Kriz sırasında yurtdışı tatilini yakın Avrupa ülkeleriyle sınırlayan Türk turistler yeniden uzaklara açılmaya başladı. Kişi başı yurtdışı tur harcaması da 600 Euro'dan 700 Euro'nun üzerine çıktı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uzaklara açıldık, tatil bütçesini arttırdık...

Ekonomik kriz öncesinde yurtdışında uzak yerlere gitmeyi seven Türk halkı krizle birlikte seyahatlerini komşu ülkeler ve Avrupa ile sınırlarken 2011'in ilk beş ayında yeniden "uzaklar"a yöneldi. Bu yılın başından itibaren uzak coğrafyalara ilginin artmasıyla seyahat acentelerinin sattıkları ortalama yurtdışı paket tur fiyatlarında da artış oldu.

Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, yaptırdıkları araştırmada 2009'da 725 euro, 2010'da ise 600 euro seviyelerine düşen yurtdışı ortalama paket tur fiyatının 2011'in ilk 5 ayında yeniden 700 euro seviyesine çıktığını söyledi. Onaran, tur fiyatlarının artmadığını aksine uzak turlara olan ilginin yeniden canlandığını vurguladı.

Anı Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Ramela Avetyan ise 2009-2010 yılları arasında daha ekonomik ve yakın yerlere talep varken 2010-2011 arasında ise yeniden uzak destinasyonların ilgi alanı olduğunu kaydetti. Bu yıldan itibaren kendileri ile yurtdışına seyahat edenlerin yurtdışı ortalama paket fiyatı 800 euro seviyelerini bulduğunu söyledi.

UZAKDOĞU YENİDEN CANLANDI...

Avetyan, 2 bin 500 euroluk Güney Amerika turlarının yanı sıra Japonya'daki deprem ve nükleer patlama sonrasında yavaşlayan Uzakdoğu turlarının da yeniden canlandığını söyledi. Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin de bu sene yurtdışında tatil yapmaya karar verenlerin hem kültür hem de denize girilebilecek yerleri seçtiğini söyleyerek uzaklarda Maldivler, Bali , yakında ise Dubrovnik'i tercih ediyorlar" dedi.

Kruvaziyerler yüzde 80 arttı...

Pronto Tur'dan Ali Onaran, yurtdışı paket fiyatı ortalamasını etkileyen bir başka unsurun ise kruvaziyer turlara olan yoğun ilgi olduğunu söyleyerek "Kruvaziyer turlarda tüm seyahat acenteleri genelinde yüzde 80 artış var. Bu inanılmaz bir talep. Tur şirketlerinin İstanbul ve İzmir çıkışlı turları ile Türk acentaların gemi kiralayarak yaptığı turlar bu fiyatları etkiledi" diye konuştu. (Dilek Taş-Sabah)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.