Uygulama oteli kapatılıyor

Elazığ depremi sonrası, deprem riski taşıyan kamu binalarının kapatılmasına karar verildi. Bu binalardan biri olan Bolu İzzet Baysal Abant Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nin kapatılması kararlaştırıldı.

10/02/2020 20:42
Uygulama oteli kapatılıyor

Taşımalı eğitimde eğitim gören öğrencilere yemek çıkartılan uygulama otelinde düzeneğin, başka bir binaya taşınması kararlaştırıldı. Hakan Aydın imzalı habere göre, Bolu Valiliği ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Elazığ depreminin ardından harekete geçti. Olası bir depreme karşı dayanıklılık gösteremeyeceği daha önce hazırlanan raporlarla tespit edilen binalar, verilen emirle kapatılmaya başlandı.

Bolu Valiliği elde bulunan rapor doğrultusunda 28 oda 56 yatak kapasiteli, restaurant ve toplantı salonlarıyla Bolululara hizmet veren Bolu İzzet Baysal Abant Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nin kapatılmasını emretti. Otel bünyesinde bulunan ve Taşımalı eğitimde öğrenim gören öğrencilerin yemeklerinin hazırlandığı mutfağın ise başka bir okula taşınması kararlaştırıldı.

Bolu İzzet Baysal Abant Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nin yeni hizmet binasının yapılması için 2020 yılı bütçesinden ödenek istendiği, bütçenin belirlenmesinin ardından aynı yerde yeniden inşa edileceği gelen bilgiler arasında.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.