Uyanıklardan sıcağı sıcağına turizm

Krizleri ağlama nedeni sayanların aksine bazıları bundan enfes projeler çıkarıyor. Yaratıcı turlar için kriz yok, fırsat var.

31/12/2019 23:40
Uyanıklardan sıcağı sıcağına turizm

2013’te yurt ölçüsünde yaygınlaşarak tarihe kaydedilen Gezi Olayları’nın sıcaklığı içinde bazı tur rehberleri, turistleri Antalya Cumhuriyet Meydanı’ndaki protesto çadırlarına götürdüklerinde, yabancı konuklar Türkiye’nin başka bir yüzüyle tanışmışlardı. 

SİYASİ OLAYLAR TURİZMİN İLGİ ALANINDA

Dünyada yeniliklerin peşinde koşan insanlar boş durmuyorlar, önümüze habire farklılıklar getiriyorlar. Turizm alanında da benzer şeyler oluyor. Belki de çoğumuz, dünyanın sorunlu noktalarına ayak basmak istemeyiz ama bunun için canatanları da unutmamak gerekir. Eee, ne de olsa elini  timsahın ya da kobranın ağzına uzatmak isteyenlerin de aramızda yaşadığını biliyoruz.

OLAYLARDAN SICAK SERVİS

Özel olarak düzenlenmiş ve turistin “Wooow!”  çekmesi için hazırlanmış mekanlar tarihe mi karışıyor? Milliyet’ten Gülsün Harman işte tam bu konuda bir haber vermiş. Uzmanların eliyle yeniden yaratılmış ya da küratörlerin becerisiyle hayat bulmuş işler hep olacak, bu konuda  hemen karamsarlığa kapılmayalım, ancak galiba yeni bir şey geliyor: Her şeyi olduğu gibi görmek! Özellikle de sıcak olayları, hem de daha soğumadan…

SİYASET NİYE MACERA TÜRÜ OLMASIN?

Günümüzün haberleşme teknolojjileri ve  yöntemleri, herkesin hemen her yeri duyması ve kısa süre sonra da unutması gibi acı bir gerçeğe götürüyor. Fakat bunu daha kalıcı kılmak isteyenler var. New York Times gazetesinin eski Balkanlar Muhabiri Nicholas Wood´un kurucusu olduğu Londra merkezli "Political Tours" (Siyasi Turlar) şirketi işte bu mantıkla çalışıyor. Şirket herkesin aksine dünyanın sorunlu bölgelerine tur düzenliyor.

HİÇBİR YER ‘TU KAKA’ DEĞİL

Putin’in Rusyası, Erdoğan’ın Türkiyesi, Bahardan sonraki Libya, Güney Afrika’da Mandela’dan ne kaldı, Dünya dışı bir dünya olan Kuzey Kore bu şirketin, dolayısıyla çağdaş gezginlerin ilgi alanlarını oluşturuyor. Anlaşıldığı gibi yeryüzünde hiçbir nokta kaçınılacak yer değil, her yere gidilebilir, gidilmelidir ve bunun talepkârları her zaman vardır.Geriye ne kaldı? Sigorta maliyeti. Fakat bu, yaratım işinden çok mali bir sorun.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.