Utrecht Turizm Fuarı açıldı...

Hollanda'nın en büyük turizm fuarı olan ve Hollandalıların tatil tercihlerini belirlemelerinde önemli bir yer tutan "Utrecht Uluslararası Turizm Fuarı", Utrecht Jaarbeurs'ta başladı. Türk turizminin lider dergisi Turizm Aktüel de, fuar için hazılanan özel sayısıyla, sektörünü temsilen fuarda yer alıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Utrecht Turizm Fuarı açıldı...

Fuara 150 ülkeden bin 400'ü aşkın turizm kuruluşunun katılıyor. Bu yıl 39'uncusu düzenlenen ve beş gün süreyle açık kalacak olan fuarda, Türkiye'den sektör temsilcilerinin de yer aldığı toplam 150 ülkeden bin 400'ü aşkın turizm kuruluşu yer alıyor. Fuarda Türkiye, Türk Turizm Müşavirliği'yle birlikte açılan ortak stantlarda her iki ülkede faaliyet gösteren çok sayıda turizm kuruluşuyla temsil ediliyor.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Ataşe Yardımcısı Ahmet Temurci, "Müşavirliğimiz fuara 750 metrekarelik bir alanda yaklaşık 40 katılımcı kuruluş ile birlikte katılmaktadır. Türkiye bu büyüklükteki katılımıyla, Utrecht Turizm Fuarı'nın en büyük 10 katılımcısı arasında yer almaktadır. Fuar, ülkemizin tanıtımı açısından büyük anlam ve önem taşımaktadır" dedi. Fuarın ilk günü olan 12 Ocak 2010 tarihinde (bugün) 7 numaralı holdeki A010 numaralı standımızda, 16:00 ve 18:00 saatleri arasında, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar'ın katılımıyla açılış kokteyli gerçekleşecek.

 

Fuar yetkilileri fuarın bu yıl daha kapsamlı bir şekilde düzenlendiğini belirttiler. Türk turizm sektörünce önem verilen fuara, Türkiye'nin kamu ve özel sektör yetkilileri katılacak. Utrecht Turizm Fuarı'nın açılış töreninde, katılımcı ülkelerin üst seviyedeki temsilcileri de yer aldı.

 

Türkiye, Utrecht kentinin Jaarbeurs salonlarında geçen yıl 14 Ocak 2009 yılında düzenlenen turizm fuarında gözde ülkeleri arasında yer almıştı. Türkiye'nin tarihi, turistik ve kültürel değerleri etkili ve geniş bir şekilde tanıtılmıştı. Tanıtımlarda destinasyonlar ön plana çıkarılırken, termal, yayla, av ve golf başta olmak üzere, turizm çeşitlerinin zenginliğine ilişkin bilgilendirmeye de ağırlık verilmişti. 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.