Üstündağ'ın otel projesi Gazipaşa'yı ikiye böldü

Otomotiv, aydınlatma, inşaat ve turizm gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren Üstündağ Grup, Türkiye'deki The Green Park Otelleri zincirine, aralarında Antalya-Gazipaşa'nın da bulunduğu 7 otel projesini de eklemek için çalışıyor.

18/10/2019 11:20
Üstündağ'ın otel projesi Gazipaşa'yı ikiye böldü

Gazipaşa Gündem Gazetesi'nde yer alan habere göre, Gazipaşa'ya yapılacak otel yatırımında pürüzler çıkacak.Geçtiğimiz günlerde Gazipaşa'ya giden The Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, "hayalim" dediği Gazipaşa projesi için Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'la 9 yıldır girişimlerde bulunduğu projesi için görüşmeler yaptı.

Bu gelişmenin ardından kısa adıyla 18 olarak bilinen uygun parseller maddesinin uygulamaya konulması için haritacılar tarafından ölçümler yapılarak askı aşamasına gelindi. Ancak kamuoyunu ve Gazipaşa Belediyesi'ni ikiye bölen kısım tam da burada başladı. Gazipaşa'yı 9 yıl önce radarına alan ve önceki belediye yönetimleri döneminde bir türlü netice alınamayan The Green Park Otel'in yatırımında sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Grup, Gazipaşa'ya 14 bin yataklı bir otel yatırımı yapmak istiyor 

Gazipaşa'ya 14 bin yataklı bir otel yatırımı yapmak istediklerini Gazipaşa'ya gelerek Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'a bizzat ileten Adil Üstündağ'ın sözleri tüm ilçe halkını heyecanlandırmıştı. Adil Üstündağ, yapacakları yatırımla Gazipaşa'nın topyekun kalkınması için sözler vermişti. Turizm sezonunda 2 binden fazla kişinin istihdam edileceği sözünü veren Üstündağ, sezon dışında da en az bin kişiyi istihdam edeceklerini de söylemişti.

Yıllardır yatırım almakta zorluk çeken Gazipaşa'ya yatırım yapılmasının tüm ilçeye tartışmasız olumlu katkılar yapacağını söyleyen Başkan Yılmaz, 2020 yılının ilk 2 ayında tüm yasal prosedürlerin tamamlanacağı müjdesini de vermişti.Son yaşanan gelişmeyle Gazipaşa adeta ikiye bölündü. Adil Üstündağ'ın ziyaretinin ardından 18 maddesinin işleme konulması ve askıya çıkması için çalışmalar yapan harita mühendisleri çalışmalarını tamamladı. Soru işaretleri de tam da bu noktada ortaya çıktı.

Belediye 150 Milyon TL zarar mı edecek?

The Green Park Otelleri'nin yatırım yapması planlanan alanda ölçümler yapan harita mühendislerinin, haritayı sızdırdığı söyleniyor. Adil Üstündağ'ın Gazipaşa'nın çeşitli bölgelerinde bulunan 120 bin metrekare arazisine karşılık Pazarcı Mahallesi Kızılin Mevkii Selinus Plajında bulunan sahil şeridinde 74 bin metrekare arazi The Green Park Oteli yatırımı için bir anlamda takas yöntemiyle tahsis edilecekti.

Sızdırılan haritada yer alan bilgilere göre de belediye kendi arsa paylarından The Green Park yatırımına ayıracak ve Adil Üstündağ'la takasa girmiş olacak. Bu noktada belediye meclisinin 18 uygulamasında planlanan haritada belediyeye ait 50 dönüm üzerinde arsası olması durumunda belediyenin edeceği muhtemel zararın 150 milyon TL'yi aşacağı konuşuluyor.

Yapılması yönünde olanlar ve olmayanlar diye iki görüş  var

Hatta bazı İYİ Partili meclis üyelerinin duruma şiddetle karşı çıktığı söylentileri de ayyuka çıktı. Bu görüşte olan üyeler belediyenin zarar ettirilmemesi için askıya çıkacak ve mecliste görüşülecek haritaya karşı çıkacaklarını söylüyorlar.

Meclis üyelerinin bir kısmı da The Green Park Otel yatırımının bölgeye yapılacak turizm yatırımlarının önünü açacağı ve bölgenin istihdamına sağlayacağı katkının önemli boyutlarda olması sebebiyle belediyenin girebileceği muhtemel zararın telafisinin olduğu görüşünde.

Yatırımın yapılması görüşünde olanlar da belediyenin zararının zaten depo durumunda olan arsalardan olduğu için zaten herhangi bir kaybın olmadığı görüşünü taşıyor. Adil Üstündağ'ın verdiği tarım ürünlerinin tamamını ilçeden sağlayacağız ve istihdam sözünden ötürü Gazipaşa halkı ise, gelişmeleri merakla bekliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.