Urfa'ya gelen turist neden Gaziantep'te konaklıyor?

Şanlıurfalı turizmciler, kente gezmeye gelen turistin, konaklama için komşu illeri tercih etmesinden şikayetçi.

20/06/2019 10:36
Urfa'ya gelen turist neden Gaziantep'te konaklıyor?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, Göbeklitepe Yılı'na rağmen kentte konaklamanın neden istenilen düzeyde olmadığı tartışıldı. Üyeler birçok öneride bulunurken, ilgili komisyondan gelen rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

OTEL SORUNU MECLİSTE TARTIŞILDI

Raporda yer alan ve dikkat çeken, 'Şanlıurfa'daki otellerin işleyişleri ve turizme olan etkileri' maddesi üyeler tarafından tartışma konusu oldu.

Mayıs ayında görüşülen madde, oy çokluğu ile Turizm ve Tanıtım Komisyonuna havale edilmişti. İlgili komisyon tarafından incelenen konu çerçevesinde, Şanlıurfa'da merkezde 4 bin olmak üzere 6 bin yatak kapasiteli otel olduğu kaydedildi. Kente gelen turistlerin memnun edilmesi ve konaklama  merkezlerinin kaliteli hizmet vermesi için otel çalışanlarına özel eğitim verilmesi komisyon tarafından uygun görüldü.

NEDEN KOMŞU KENTLER?

Rapor üzerine söz hakkı alan üyeler, neden komşu kent Gaziantep'in tercih edildiğini tartıştı. 2019 Göbeklitepe Yılı nedeniyle kente turist akını yaşanırken, bir çok yerli ve yabancı turist konaklama için komşu kentleri tercih ediyor. Bu konu üzerinde tartışan üyeler, çeşitli önerilerde bulundu.

'ALKOLLÜ KONAKLAMA OTELİ YOK'

Konu hakkında söz alan bir meclis üyesi, komşu kent Gaziantep'in konaklama için tercih edildiğini kaydetti. Nedenine yönelik açıklama yapan üye, Şanlıurfa'da alkollü konaklama otellerinin olmamasından dolayı yetersizlik olduğunu aktardı.

HEM REKLAM HEM DE UÇAK SEFERLERİ

Bir diğer meclis üyesi Saadet Partili Fırat Sultan da, aksine Antep'in reklamını iyi yaptığını ve uçak seferlerinden dolayı tercih edildiğini kaydetti.

'ESNAF ÖNERİYİ REDDETTİ'

Başkan Vekili Ahmet Kaytan ise çok küçük bir nedenin alkol olabileceğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi: "Alkol çok küçük bir nedendir. Ama kentte ruhsatlanmış içki verilen yerlerde çok şikayet var.

Antep'in konaklama alanının daha geniş olduğu gerçek. Urfa'nın sıcağından dolayı ikindiden akşam 12 ye kadar dükkanların açık olmasını önerdik. Ancak kentteki mülteciler, güvenlik sıkıntıları yaşayabileceklerini ve açamayacaklarını iletti."

KAYA: URFA NEDEN TERCİH EDİLSİN?

Son olarak söz hakkı alan üye Sait Kaya ise, neden Şanlıurfa'nın tercih edileceğinin araştırılmasını istedi. Kaya, "Dışarıda yaşıyoruz olsak Şanlıurfa'da niye kalalım diye düşünmeliyiz ama nedeni yok. Fiyat desek tavan, güvenlik desek en dipte.

Esnaf ezan okundu mu kepenkleri kapatıyor. Bizim en büyük eksiklerimiz bu. Dizilerdeki gibi Urfa'nın Harran evlerinden ibaret olmadığını, mağarada yaşamadığımızı da göstermemiz lazım" diyerek sözlerin son verdi. Öneriler sonrası rapor, üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi. Meclisin üçüncü birleşimi de sona ererken, üyeler dördüncü birleşim için yarın bir araya gelecek. (BİHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.