Ünlü şirketten erkek çalışanlara ‘Etek ve topuklu ayakkabı’ izni

İngiliz havayolu şirketi Virgin Atlantic, “iş yerinde çeşitlilik” politikası kapsamında erkek pilot, hostes ve havalimanı çalışanlarının etek giymesine yeşil ışık yaktı.

30/09/2022 12:10
Ünlü şirketten erkek çalışanlara ‘Etek ve topuklu ayakkabı’ izni

İngiltere merkezli havayolu şirketi Virgin Atlantic, erkek çalışanlara da etek ve topuklu ayakkabı giyme izni verdi. Şirketin “iş yerinde çeşitlilik” politikası kapsamında cinsiyetleri ne olursa olsun tüm çalışanlar istedikleri üniformayı giyebilecek. Buna göre erkek pilot, hostes ve havalimanı çalışanları da eteği tercih edebilecek.

Şirket çalışanlarının kıyafetleri, ünlü modacı Vivienne Westwood imzası taşıyor. Virgin Atlantic, bir süre önce de çalışanların dövmelerini gizleme kuralını kaldırmıştı. Şirket ayrıca çalışanların ve yolcuların biletlerinde bay ya da bayan yerine “cinsiyetsiz unvanlarla” seyahat etmesine yönelik bir uygulama da başlattı.

Şirket, çeşitliliği artırmak amacıyla çalışanlarına eğitim de veriyor. Sözcü'de yer alan habere göre Virgin Atlantic CEO'su Juha Järvinen, “Çalışanlarımızın iş yerinde gerçekten kendileri olmasını sağlamak bizim için çok önemli. Bu nedenle kendilerine en yakışan üniformayı giymelerini istedik” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.