Ulusoy'dan D2 uyarısı...

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Erciyes yolunda meydana gelen kaza hepimizin yüreğini kanattı. Eğer o tur için bir seyahat acentası desteği alınsaydı o araç, kar lastikli, teknik muayenesi tamam ve her türlü eksiği giderilmiş bir araç olurdu" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ulusoy'dan D2 uyarısı...

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Bakanlığın Kasım ayında yayınladığı 9 maddelik bir genelge ile, “Tüm eğitim kurumları, meslek odaları, dernekler, vakıflar ve belediyeler gibi kurumlarca düzenlenen turlarda mutlaka seyahat acentası tercih etmeleri gerektiğini” ilan ettiğini hatırlatarak, “Erciyes yolunda meydana gelen kaza hepimizin yüreğini kanattı. Eğer o tur için bir seyahat acentası desteği alınsaydı o araç, kar lastikli, teknik muayenesi tamam ve her türlü eksiği giderilmiş bir araç olurdu. Artık insanımızın hayatına hak ettiği değeri vermeliyiz. Yönetmeliğe uyulsa böyle vahim kazalar olmaz” dedi.

D2 BELGELİ OLMALI

Çok önemli kurumlara personel servisi hizmeti veren ve 20 yıldır da ‘günübirlik’ turizm sektöründe faaliyet gösteren City Turizm’in sahibi Osman Sarıal, “Bu tür turlar için A grubu seyahat acentasından hizmet alınması gerekiyor Böyle bir seyahat için aracın D2 Belgesi olması da şart. Bu, hem araç gideceği yola göre maksimum teknik donanımlı olmasını hem tecrübeli bir ekip hizmeti sağlıyor. Ayrıca, böyle bir turda yolcular için sigortalar da özeldir. Ne yazık ki bazı kurumlar ve gençler, ‘mahalledeki minibüs’ daha ucuz diye böyle seyahate gidiyor. Sonra maliyeti çok ağır oluyor” diye konuştu. (KOBİ)

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.