Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu toplantısı Eskişehir’de yapıldı

1932 yılında Paris’te kurulan ve bugün 90 ülkede yaklaşık 15000 üyesi bulunan ‘Skal International’ın (SI) Türkiye’de faaliyet gösteren “Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu” (USDF) toplantısı 14-16 Haziran tarihlerinde Eskişehir’de gerçekleşti.

18/06/2019 22:18
Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu toplantısı Eskişehir’de yapıldı

USDF Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ATO Turizm Stratejileri Geliştirme Komisyonu Başkanı, ATO Meclis Üyeliği görevleri bulunan Ankara Swissotel Genel Müdürü Savaş Çolakoğlu'nun yaptığı federasyonun çatısı altında, 17 Kulüp bulunuyor.

Başkanlığını Trakya Restoran’ın sahibi Emin Sarper’in yaptığı Skal Eskişehir Kulübü Derneği, federasyon toplantısının ev sahipliğini üstlendi. Toplantıya tamamı turizm profesyonellerinden oluşan kulüp üyeleri yanında Skal International Dünya Başkanı Lavonne Wittmann ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen konuşmacı olarak katıldı.

Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu’nun konuğu, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’di. Açılış konuşmasını Savaş Çolakoğlu’nun yaptığı toplantının ilk bölümünde, Dünya Başkanı konuşma yaptı. Lavonne Wittmann konuşmasında; Skal üyelerinin birçoğunun SI'nin büyük fuarlarda kendine ait bir standı olduğunu bilmediğini söyleyerek, bu fuarların bazılarının WTM Londra, WTM Afrika, WTM Latin Amerika, WTM Asya, ITB Berlin, IMEX Frankfurt-Los Angeles, ATM Dubai olduğunu vurguladı.

Dünyadaki bütün Skal üyelerinin Skal standını kullanarak bu fuarlarda işletmelerini temsil edebileceğini belirten Wittmann, böylelikle bu fuarlarda tek başına stand açmanın maddi zorluklarının da önüne geçileceğini söyledi. Bu fuarlarda medya aracılığı ile Skal tanıtımının da yapıldığını söyleyen Wittmann, Skal’ın üye olduğu birliklerden bahsetti. Dünya Turizm Örgütü Yönetim Kurulu'nda üyelerinin bulunduğunu ayrıca IIPT (Uluslararası Turizm Yoluyla Barış Enstitüsü) üyesi olduklarını söyleyen Başkan, bunların kendilerine güvenilir kuruluş statüsü kazandırdığını vurguladı.

Toplantının ikinci bölümünün konuğu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen oldu. Büyükerşen, Eskişehir’in sahip olduğu potansiyel turizm kaynaklarının nasıl turizm çekiciliklerine dönüştüğünü geçmişten günümüze anlattı. Büyük ilgi ile uyandıran konuşmasında toplantıya katılan turizm profesyonelleri ile görüş alışverişinde bulundu.

Eskişehir gezisi ile devam eden toplantı, Trakya Restoran’da düzenlenen gala yemeği ile son buldu. Toplantıdan büyük memnuniyetle ayrılan turizm profesyonelleri, Eskişehir’e turlar düzenleme konusunda desteklerini daha da arttıracaklarını belirttiler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.