Uludağ'da otel yıkımları hızlandı...

Uludağ'da yeni imar planlarının oluşturulmasından sonra, binalarını ruhsata uygun hale getirilmeleri tebliğ edilen turistik tesisler, yıkımlarını sürdürüyor. Uludağ'da en büyük yıkımı Grand Yazıcı Otel yapıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uludağ'da otel yıkımları hızlandı...

Otel'in batı tarafındaki terasın üzerine ruhsata aykırı olarak inşa edilen 4 kattaki yaklaşık 60 oda, çatıya çıkartılan iş makineleri ile 2 aydır yıkılıyor. Orman Bakanlığı'nın tesislere tebliğ ettiği ruhsata aykırı alanları yıkıp, alınan izne uygun hale getirilmemesi halinde bina kullanım haklarının tamamen iptal edileceğine ilişkin tebligatlar netice verdi.

Kullanım izninde belirtilen metrajlardan fazla olarak yapılan bütün eklentiler tek tek yıkılıyor. Kafeterya ruhsatı ile konaklama tesisine dönen Karkay ile 60 fazla odası bulunan Grand Yazıcı Otel en fazla yıkım yapan tesisler oldu. Uludağ Milli Park Müdürlüğü'ne fazlalıklarını yıktıklarını beyan eden 4 tesis için Ankara'dan gelecek uzman ekip, Salı günü ölçüm ve inceleme yapacak. İlk etapta Ulukardeşler, Aydınyıldız, Kar Otel ve Karkay Tesisleri'nin bakanlıktan alınan izin ölçülere çekilip çekilmediği tespit edilecek.
 
İKİ TESİS MAHKEMEYE GİTTİ...
 
Bu arada ruhsata aykırı ilaveleri çok fazla olan Ağaoğlu Otel ile ruhsat konusunda bakanlık ile muvazaalı duruma düşen Kervansaray Otel, İdare Mahkemesine müracat ederek, Orman Bakanlığı'nın taleplerini dava konusu etti. Mahkemelik 2 tesisin kışın faliyetlerini sürdürmesi beklenirken, dava sürecinin bitmesi ile çıkacak karara göre tesislerin şekillenmesi bekleniyor.
 
Bu arada Ağaoğlu Grubu, İkinci Gelişim Bölgesi'nde Kar Tanesi Oteli bünyesine katarak kış müşterilerini mağdur etmemek için tedbirini de aldı. Yeni Teleferik sisteminin oteller bölgesinde geleceği noktanın karşısında olan Kar Tanesi otel, Ağaoğlu Grubu ile yeni sezona hazırlanıyor. (medya73.com)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.