Ülke ve şehir olarak ilk 5'i hedefliyoruz

İstanbul Valiliği tarafından, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle, İslam Eserleri Müzesi’nde açılış programı düzenlendi.

16/04/2019 11:47
Ülke ve şehir olarak ilk 5'i hedefliyoruz

Etkinlikte bir konuşma yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 2023'de İstanbul'un 20 milyonun üzerinde turist ağırlama hedefi olduğunu belirtti. Vali Yerlikaya, "2019'un ilk üç ayında da turist sayısında yüzde 13'ün biraz üstünde bir artış var. İstanbul'da 2019 hedefimiz 15,5 milyon turist ağırlamak. 2023 yılında ise, İstanbul'da 20 milyonun üzerinde turist ağırlamayı hedefliyoruz. 70 milyon turist, 70 Milyar Dolar gelir hedefliyoruz. Dünyada ülke olarak ilk 5'e, şehir olarak da, İstanbul'la ilk 5'e girmek istiyoruz" dedi.

Turizm Haftası açılış etkinliğinde bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz da, "Dünyanın bütün renk, edebiyat, mimari ve birçok unsurların kalbinden selamlıyorum sizi. İstanbul ne anlam ifade ediyor sorusuna en mükemmel cevap şu içinde bulunduğumuz yerdir. Turizm açısından da İstanbul'la içerdiği tarihsel zenginlik ve barındırdığı renkler itibariyle rekabet edebilecek hiçbir şehir yok. İstanbul turizmde artış trendinde. Onun için vatandaşından taksicisine, hepimize büyük sorumluluklar düşüyor" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.