Ülkay Atmaca: Bodrum’da kötü bir turizm sezonu geçirdik

Holiday Inn Resort Bodrum Genel Müdürü ve Profesyonel Otelciler Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, 2023 yılının sezon değerlendirmesinden bulunarak, “genel anlamda kötü bir sezon geçirdik. Çünkü Antalya’ya gelen İngiliz ve Polonyalı turistin birçoğu belki de Bodrum yolcusuydu” dedi.

27/11/2023 13:18
Ülkay Atmaca: Bodrum’da kötü bir  turizm sezonu geçirdik

Halil Öncü / Antalya

Bodrum turizminde geçen sezonu değerlendiren Ülkay Atmaca “Genel anlamda kötü bir sezon geçirdik. Çünkü Antalya’ya gelen İngiliz ve Polonyalı turistin birçoğu belki de Bodrum yolcusuydu. Ekonomik koşullardan dolayı Türk misafir eskisi kadar değildi. Son dönemde özellikle Temmuz ayında büyük bir hareketlilik yaşandı ama sezona yetti denemez” dedi.

Suyun çok daha dikkatli kullanılması lazım

Bodrum’un kış moduna geçtiğini belirten Atmaca, iklim krizine de dikkat çekerken, Bodrum’da iki barajın kuruduğunu ve bu durumun da önümüzdeki dönemde ciddi sorunlar oluşturacağına dikkat çekti.  Atmaca, “Bodrum’a kış geldi. Uçaklar bitti. Antalya’ya nispetten, turizm daha az Bodrum’da. Şu anda açık tesis de çok az şu anda. Bodrum halen yeni sezona hazırlık yapıyor. Bir taraftan bölgede seçim çalışmaları devam ediyor. Bu arada Bodrum şu anda ciddi bir su sorunu yaşıyor. Maalesef kuraklık nedeniyle bölgede bulunan iki baraj kurudu. İnşallah zor günleri atlatacağız. Hepimizin gözden kaçırdığı en önemli kriz şu anda iklim krizi. İstanbul’da su bitti.

Bodrum’da iki tane baraj kurudu. Bu konuda Türkiye’nin en şanslı illerinden bir tanesi sanırım Antalya. Suyun çok daha dikkatli kullanılması lazım. Doğaya daha saygılı daha bilinçli olmak lazım. Çünkü çok hızlı tüketiyoruz. Biz belli bir yaşa geldik ama kocaman bir gelecek var önümüzde. Geleceğe daha yaşanabilir, daha bol suyu olan, daha temiz, daha yeşil bir dünya bırakmamız lazım” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.