Ukraynalı turistin tatil keyfi kaçtı

Ukraynalılar, Mısır ve Türkiye’de bir tatil için daha fazla ödemek zorunda kalacak. Ağustos 2019’da, Mısır’da Ukraynalılar için tatillerin maliyeti % 10 artarken Türkiye’de % 20 arttı.

20/08/2019 09:45
Ukraynalı turistin tatil keyfi kaçtı

Ubr.ua’nın verdiği habere göre,  Mısır’da beş yıldızlı bir otelde bir hafta süren iki kişilik bir tur bin dolardan başlıyor. Sonbaharda Mısır’da yerel yetkililer tatilcilere ek ücretler getirmeyi planlıyor. 15 Kasım’dan itibaren Hurgada’da tatil için başına 7 dolar artacağı, bunun 5 doları hizmet bedeli, 2 doları da güvenlik ücreti olduğu bildiriliyor. Ayrıca, Şarm El-Şeyh havaalanında, ücret kişi başına 9 dolar artacak ve bunun 4’ü güvenlik bedeli olarak alınacak..

Ukraynalı tur operatörleri fiyatları yükseltmeye hazırlanırken, Mısır’daki oteller zaten fiyatlarıarttırdı. Ukrayna Turizm Geliştirme Merkezi direktörü Vladimir Tsaruk’a göre, rekreasyon maliyeti neredeyse iki katına çıkabiliyor.

Fiyatlar % 20 oranında arttı

Tsaruk “İyi bir beş yıldızlı oteldeki bir hafta dinlenme Mayıs-Haziran aylarında iki kişi için 500-600 dolar tutuyorsa, şimdi fiyatlar iki kişi için bin dolardan başlıyor.” dedi.Vladimir Tsaruk ayrıca AB ve Arap ülkelerinden gelen turist akışındaki artış nedeniyle fiyatların arttığını belirtti.

Benzer bir durum Türkiye’nin tatil yerlerinde de görülmektedir. 2019 yılında Antalya, Marmaris ve Bodrum tatil beldelerinde bulunan oteller Euro cinsinden ödeme sistemine geçerek otomatik olarak fiyatların % 20 oranında artmasına neden olmuştur. Sonuç olarak, Kemer’de (Antalya bölgesi) beş yıldızlı iyi bir otelde bir hafta boyunca dinlenmek iki kişi için 1,500-1,600 dolar tutuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.