Ukrayna'daki olaylar, turizmi de vurdu...

Ukrayna’daki olaylar Türkiye ile ticareti ve turizmi de olumsuz etkiliyor. DEİK) Türk-Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin, olayların bulunduğu bölgedeki Türk mağazalarının kapandığını, bir çok bayi toplantısının da iptal edildiğini açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ukrayna'daki olaylar, turizmi de vurdu...

“Ülkedeki 3 milyar dolarlık Türk yatırımı tedirgin bir bekleyiş içinde” diyen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin, olayların bulunduğu bölgedeki Türk mağazalarının kapandığını, bir çok bayi toplantısının da iptal edildiğini açıkladı. Ukrayna’da bir çok Türk markasının mağazası bulunduğunu belirten Ruşen Çetin, şu bilgileri verdi: “Kolins, Avva ve Ramsey gibi markalar bu bölgede çok etkin. Türk mağazalarında bir zarar söz konusu değil. Bölgedeki haraketliliğe göre bu mağazalar da tedbir amaçlı kapatılıyor.

Satışlarda düşüş söz konusu. Ancak net bir şey söylemek çok doğru olmaz. Bölgedeki fabrikalar üretime ara vermeden devam ediyor. Ukrayna’ya yeni yatırım yapmayı planlayan bazı markalar şimdilik beklemeye geçti. Ukrayna ve Türkiye arasında turizmde de önemli bir potansiyel bulunuyordu. Ukrayna’da bir çok Türk şirketi bayi toplantıları düzenliyordu. Bu toplantıların da iptal edildiğini öğrendik.”
 
İHRACATTA SORUN YOK
 
İki ülke arasındaki ticaret hacminin 6.8 milyar doları bulduğunu belirten Ruşen Çetin, “Vizelerin kalkmasıyla iki ülke arasındaki ticaret hacmi de hızla büyümeye başladı. Ukrayna’ya ihracatımız 2.8 milyar dolar olarak gerçekleşiyordu. Şimdiye kadar ihracat veya ithalatta bir sıkıntı yaşanmadı. Ancak ülkedeki olaylar büyümeden durdurulmalı. Ülkedeki diğer yabancı yatırımlar da tedirgin” dedi.

 

Ukrayna’daki Türk markalarının mağaza sayıları

273

Ukrayna ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi

6.8 milyar $

 

Türkiye’den Ukrayna’ya yapılan ihracat

2.8 milyar $

Ukrayna’dan yaptığımız ithalat rakamı

4 milyar $
 
Ukrayna’daki Türk yatırımları
 
 
3 milyar $
 
Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı

 

750 bin
 
(Ceyhun Kuburlu-Hürriyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.