Uğur Şahin ve Özlem Türeci Türkiye'nin tanıtım yüzü olsun

Dünya bir yandan aşı savaşları ile yeni dünya düzeninin ayrıntılarını belirlemeye çalışırken diğer taraftan büyük seyahat patlamalarına yönelik hem tedbirli açılış ayrıntılarını hem de ekonomik olarak çöken bir sektörün canlanmasına odaklanmış durumda

Prof. Dr. Volkan Altıntaş Prof. Dr. Volkan Altıntaş 27/02/2021 20:35
Uğur Şahin ve Özlem Türeci Türkiye'nin tanıtım yüzü olsun

Bugün Berlin’de Robert Koch Enstitüsü’nde görüştüğüm önemli isimler vardı. Ana konumuz aşı ve sonrası idi. Dünya bir yandan aşı savaşları ile yeni dünya düzeninin ayrıntılarını belirlemeye çalışırken diğer taraftan büyük seyahat patlamalarına yönelik hem tedbirli açılış ayrıntılarını hem de ekonomik olarak çöken bir sektörün canlanmasına odaklanmış durumda. Burada anahtar kelime ise “aşı”.

Avrupa Birliği içinde Yunanistan’ın girişimleri sonuç verdi. Diğer üye ülkelerin de kısa vadede dijital aşı pasaportu uygulanmasına sıcak baktıkları görünüyor. Bu süreçler ise hangi aşının hangi şartlarda ve hangi sürelerde geçerlilik göstereceği ve seyahatlerde nasıl bir rol oynayacağı ile daha da netleşecek. Ancak gelen bilgiler Çin aşısı ile ilgili tereddütlü bir kabulün olduğu yönünde.

AB içinde aşının kabul edilmesi ise biraz zaman alacak

AB içinde aşının kabul edilmesi ise biraz zaman alacak. Neden mi? Avrupa Birliği ilk seyahat hareketlerinin birlik içinde olmasını istiyor. Çökme noktasından tekrar ayağa kalkmak isteyen AB turizm sektörünün bu konuda yakın coğrafyalara seyahati desteklemeye yönelik paketler de hazırladıkları gelen bilgiler arasında. Hepimiz bu gelişmelerin nasıl şekilleneceğini çok kısa zamanda göreceğiz.

Gelelim ülkemize. Bir yandan aşı çalışmaları devam ederken Haziran ayı itibariyle çok hızlı hareketlenme beklenen turizm sektöründe şimdiden çalışmalara başlandı. Bu arada AB içinde ve diğer coğrafyalarda gelecek aylar için hızlı tanıtım faaliyetleri de başlamak üzere. Peki biz ülke tanıtımında dünyayı kurtaran isimler olarak görülen Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci ile neden tanıtım faaliyetlerine başlamıyoruz?

Obama göreve geldiğinde, Kenya’ya yapılan ziyaretler bir kaç katına ulaşmıştı

Bundan yıllar önce Obama göreve geldiğinde Kenya’daki coşkuyu ve başkanlıkla birlikte Kenya’ya yapılan ziyaretlerin nasıl bir kaç katına ulaştığını iyi hatırlıyorum. Uzun yıllardır Almanya’da yaşayan ama Türkiye ile bağlarını sürdüren bu iki isime 2021 yılı için tanıtım elçisi olarak teklif götürülmesinin çok olumlu olacağına inanıyorum.

Tatilin güven ve hijyen içinde yapılacağı ve bu adresin Türkiye olması gerektiği mesajı, arkasından bu başarının mimarlarının Türkler olduğunun bilinmesi ile geleceğe yönelik turizmde atılacak adımların da çok ses getireceğini düşünüyorum. Mesajlarımızı bu iki önemli isimle vermek bizleri çok farklı noktalara götürecektir. Bu iki değerli isim Türk turizminin tanıtımında doğru zamanda ve doğru ifadelerle doğru hedefi de beraberinde getirecektir.

Ne dersiniz?


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.