Ufuk Cömertoğlu: Düşük kur politikası büyük sıkıntı verir

Cömertoğlu Otelcilik Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Cömertoğlu, gündeme ilişkin görüşlerini açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ufuk Cömertoğlu: Düşük kur politikası büyük sıkıntı verir
Halil ÖNCÜ - ANTALYA

Vatandaşın sahilleri kullanımı, Lara ikinci bandında yapılması planlanan 800’e yakın Apart’ın bölgeyi nasıl etkileyeceği ve yapılan son zamlar,düşük kur politikası ile ekim ayı ortalarında kıyılarda yer alan muhtemel birçok otelin  fazlalıklarının yıkılması konularında açıklamalarda bulundu.

Lara’da yapılması planlanan 800 Apart, bölgeyi görsel olarak güzelleştirecek ama fiyat skalasını değiştirmeyecek!
Lara’da ikinci bantta yapılası planlanan apartlar ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan Cömertoğlu, “ Lara’da yolun üst bölümünde yaklaşık 800 apartın önümüzdeki yıl devreye girmesini bekliyoruz. Bu aparatların devreye girmesi ile bazı acenteler Lara Bölgesinde fiyat skalasının ortaya çekileceği görüşünü savunuyorlar. Benim görüşüm bu fiyat skalasının ortaya çekilmeyeceği yönünde. Lara’da zaten oturmuş bir fiyat var. Bize gelen misafir zaten birinci sınıf misafir. Bunu tabiri caizse şöyle açıklayabiliriz. Bir taksi müşterisi var bir de dolmuş müşterisi. Bize gelenler hep taksi müşterisi. Yeni yapılacak olan yerler, Alanya, Side gibi yerlerin ikinci ve üçüncü bantlarında yer alan misafirlerini alacaktır. Oralarda ikinci bantta sahil iki km. ise burada 800 mt. mesafede olacak. Zaten yeni yapılacak olan yerlerde de çok fazla bir kapasite olmayacak. Ayıca bu aparatların yapılması ile bölgenin görsel anlamda derlenip, toparlanacağını düşünüyorum.”

Vatandaşımız şeker çuvalından yapılmış şortu ile turistin arasında güzelce geziyor
Sahillerin her zaman olduğu gibi bugün de vatandaşın özgürce kullandığına dikkat çeken Cömertoğlu, vatandaşın da buradaki kullanıma dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Cömertoğlu, istenirse ve karşılıklı anlaşmalar sağlanırsa Belediyeler ile ortak olarak daha kullanışlı vatandaşın kullanacağı plajlar yapılıp, buralarda otellerdeki hizmeti sunacak hizmetleri de yapmaya hazır olduklarını söyledi. Cömertoğlu,“ Sahiller her zaman olduğu gibi, şimdide de vatandaşımıza açık. Bölgemizde sahillerimizi kullanacak vatandaşlarımız için bütün otellerimizin arasından yollar var. Palj da var. Pazar günleri vatandaş geliyor, turistin ortasında balık tutuyor, oltayı atıyor, turistin mayosundan çekiyor. Bu da ülkemizin bir gerçeği. Vatandaşımız şeker çuvalından yapılmış şortu ile turistin arasında güzelce geziyor. Çok da mutlu. Her dakikada siperde. Vatandaşımız mutlaka sahilleri istediği gibi kullanacak buna bir şey demiyoruz. Onlarında hakkı. Ama bizde bu ülkeye çok sayıda turist getiriyoruz ve döviz kazandırıyoruz. Her tesis bir fabrika gibi. 500-600 kişi çalıştırıyor. Buna da bir hak vermek lazım. Bu konuda da fedakârlıklar yapılması gerekiyor. Bizler sahilde kira ve ecremisil ödüyoruz. Bu konuda değişik planlar üretilmeli. Mesela Belediyeler ile anlaşılıp, biz dernek olarak vatandaşlarımızın kullanacağı alanda duşlar da yapabilir, şemsiyesini de koyar, o plajın hafta sonu temizliğini de yaptırırız. Bu konuda karşılıklı güzel şeyler ortaya çıkacağını düşünüyorum”

Zamlar etkileyecek, düşük kur politikası da bize sıkıntı!

Yapılan son zamlar ile turizmin etkilendiğine dikkat çeken Cömertoğlu Otelcilik Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Cömertoğlu, “ Son zamlar bizi etkileyecek. Zamlar ile bizim maliyetlerimiz artıyor. Maliyetler arttıkça da kaliteden ödün vermeye başlanıyor. Kaliteden ödün vermeye başlandığı zaman da ülke olarak imaj kaybediyoruz. Düşük kur politikası da bize sıkıntı. Biz ihracatçıyız. Giderlerimiz TL, gelirlerimiz döviz. Tekstilde İhracatçı arkadaşlarımız daha önce nasıl 10 milyon-20 milyon tişort ihraç ederken fabrikasını kapatmak zorunda kaldıysa bu kur politikası ve bu zamlar ile de bizler ve sektör aynı sıkıntıları yaşayabilir.”

Bu plajlar olmaz ise bu turizm başka türlü nasıl olacak
Ekim ayı itibarıyle bölgede yer alan bazı otellerde yıkımlar yapılmasının muhtemel olduğuna dair sorumuza da cevap veren Cömertoğlu Otelcilik Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Cömertoğlu , “ Açıkçası böyle bir yıkım beklemiyorum. Bununla ilgili tahmin ediyorum bir iyileştirme yapılacak. Bu konuda sayın valimiz, Bayındırlık Bakanlığımız da birlikte bir orta yol bulma arayışındalar. Bu konuda Belek’in, Kundu’nuni, Lara’nın ve Kemer’in dosyalarının bulunduğunu biliyorum. Bu konuda bir orta yol bulunacağını düşünüyorum. Yoksa bu plajlar olmaz ise bu turizm başka türlü nasıl olacak. Bu konuda bir anımı anlatmak istiyorum. Turizme ilk başladığım yıllardı. Devlet Planlamaya gittim. Van’dan bir yatırımcı da orada ve üç yıldızlı bir otel yapacakmış. Vanlı yatırımcı dostumuz diyor ki, ben bu yatırımı yapacağım ama birde otele piyona koymak istiyorum diyor. Uzman da orada diyor ki, biz piyanoyu beş yıldıza veriyoruz. Van’lı arkadaş da diyor ki, biz turisti darbuka ile mi eğlendireceğiz. Şimdi biz bu turisti bu plajda yatırmayacağız da ne yapacağız. Yani klarnet mi çalacağız”

Repaed misafirimizin oranı % 55

Delphin Hotels & Resorts 'Dünyanın En İyi TUI Oteli' olma başarısını bu sene üçüncü kez gösterirken bu konuda da Ufuk Cömertoğlu bize şu açıklamayı yapıyor; “ Misafir ödediği para ile aldığı hizmeti orantılıyor. Biz ne kadar profesyonel otelciysek, gelen misafirlerimiz de o kadar profesyonel. Repaed misafirimizin oranı % 55. Böyle olunca müşteri ödediği para ile aldığı hizmeti orantılıyor ve bundan memnun ise size gerekli desteği veriyor. Bunun sonunda da ödül geliyor. Bu konuda oldukça mutluyuz ve gururluyuz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.