Uçak bilet fiyatlarında artışa gidiyor

Rusya’nın ulusal havayolu şirketi Aeroflot, havayollarının en büyük maliyet kalemi olan yakıt bedelinin artması nedeniyle uçak biletlerinde akaryakıt harcına zam yapacağını duyurdu.

04/12/2021 11:59
Uçak bilet fiyatlarında artışa gidiyor

Şirketin Basın Sözcüsü Yulia Spivakova, Aeroflot’un uçak yakıtı maliyetindeki artışı dengelemek için 22 Kasım’dan itibaren iç ve dış hat uçuşlarında akaryakıt harçlarını yükselteceğini belirtirken, iç hat uçuşlarında akaryakıt harcı tutarının bin 650 rubleden 2200 rubleye, uluslararası uçuşlarda ise 20 Euro’dan 30 Euro’ya yükseleceğini aktardı.

Uçak biletlerine zam olarak yansıyacak bu uygulamanın mecburen yapıldığına işaret eden Spivakova, “2021’in üçüncü çeyreğinde uçak yakıtı fiyatları zaten 2020 yılı değerinden yüzde 50 daha yüksekti. Ekim ayından bu yana ise fiyatlar ton başına 50 bin rubleyi aştı. Uçak yakıtında havacılık tarihinin en yüksek fiyatlarıyla karşı karşıyayız. Bu da havayolu şirketlerinin faaliyet giderlerinde maalesef ek bir yük oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kasım ayı başında Rusya’nın ulusal havayolu şirketi Aeroflot, 2021’in üçüncü çeyreğinde Rus muhasebe standartları (RAS) kapsamındaki net karının 2,9 milyar ruble olarak gerçekleştiğini belirterek son iki yılda ilk kez net kar elde ettiğini duyurmuştu.

Bir yıl önceki aynı dönemde 23,3 milyar ruble zarar açıklayan Aeroflot, şirket olarak en son 2019 yılının üçüncü çeyreğinde RAS kapsamında 21,4 milyar ruble, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (IFRS) kapsamında ise 29,1 milyar ruble net kara ulaştığını da ekledi.

Raporlama döneminde gelirini 2,3 kat artırarak 126,1 milyar ulaştıran Aeroflot, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, havayolu şirketinin iç hatlardaki yolcu trafiğinin gelişmesi sayesinde gelirlerini artırabildiğinin de altını çizdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.