Üç günlük bayram tatili dolu dolu geçecek

29 Ekim’in pazartesi gününe gelmesiyle seyahat severler için üç günlük bir tatil fırsatı doğdu. tatilsepeti.com, yurt içi ve yurt dışında en çok tercih edilen bayram rotalarını sıraladı.

18/10/2018 19:58
Üç günlük bayram tatili dolu dolu geçecek

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bu yıl pazartesi gününe denk gelmesiyle çalışanlar için Ekim ayı sonunda üç günlük bir tatil fırsatı doğuyor. tatilsepeti.com, bu üç günü dolu dolu geçireceğiniz yurtiçi ve yurtdışından en keyifli tatil seçeneklerine dikkat çekerken, en çok tercih edilen bayram destinasyonlarını sıraladı.

Türkiye’nin en mavi gölü Salda

Bembeyaz kumları ve masmavi sularıyla tropik bir adayı anımsatan Salda Gölü, son yıllarda seyahat severlerin en çok tercih ettikleri rotaların başında geliyor. Sit alanı olması nedeniyle bakir kalan ve adeta saklı bir cennet olan Salda, Denizli ve Antalya’nın ortasında konumlanıyor.

Doğayla baş başa kalmak için en ideal yerlerden biri olan Salda’da ister civardaki küçük işletmelerde, isterseniz çadırınızda kalarak bayramın tadını çıkarabilirsiniz. Salda’ya gitmişken yakınlardaki beyaz cennet Pamukkale’ye de uğramak isterseniz kişi başı 927 TL’lik fiyatla Salda/Pamukkale turuna katılabilir, travertenlerin ılık sularında uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.

Kültür ve deniz tatili için Çeşme’ye

Yaza ve denize hala doymadığınıza inanıyorsanız o halde bayramda ziyaret edebileceğiniz en güzel yerlerin başında Çeşme ve Alaçatı geliyor. Bu bölge öylesine canlı ki, rüzgar sörfü yapmak isteyene de, kültür turlarına katılmayı arzu edenlere de pek çok seçenek sunuyor. Yörenin tadını çıkarmak için, Çeşme-İzmir-Alaçatı üçlemesini kapsayan, kişi başı 949 TL’lik bir tur alıp keyifli bir gezi yapmak mümkün.

Enfes kahvaltılar yapacağınız Seferihisar, denizin mis kokusunu içine çekeceğiniz Çeşme limanı, tarihin izlerini taşıyan Sığacık Kalesi, arkeolojik buluntuların sergilendiği Tire Müzesi, kadim Birgi Evleri gibi kültürel güzellikler bölgenin ziyaretçilere sunduklarından sadece bazıları…

Ihlara Vadisi’ne havadan bakmak

Yurt içi tatillerin vazgeçilmez rotalarından biri de Kapadokya. Peri bacalarına oyulmuş egzotik otelleri, yeraltı şehirleri, mağaraları ve tabi ki macera tutkunlarına heyecanlı dakikalar yaşatan balon turlarıyla eğlenceli bir seyahat geçirmek isteyenler için eşsiz bir belde. Kapadokya turları, kişi başı ortalama 599 TL’lik fiyatla seyahat boyunca hoşça vakit geçirmek için birçok alternatif sunuyor.

Adeta bir açık hava müzesi olan Göreme, vadi boyunca ziyaret edebileceğiniz tarihi kiliseler, gün doğumuna tanıklık etmek için mola verebileceğiniz Tuz Gölü ve Ihlara Vadisi’ne tepeden bakarak sevdiklerinizle romantik dakikalar yaşayabileceğiniz balon turlarıyla Kapadokya’da unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

Güney sahilimiz kadar yakın: Bükreş

Bayram tatilinde arabanızla yola çıkarak keyifli bir güzergahla Avrupa’ya gitmeyi de deneyimleyebilirsiniz. Tarihi atmosferi ve mimarisiyle Balkanların en güzel başkentlerinden olan Bükreş’e arabayla seyahat neredeyse İstanbul’dan Bodrum’a gitmekle aynı.

Üstelik Romen para birimi Ley, Euro ile harcama yapmaktan çok daha avantajlı. Transilvanya’da adeta masallardan fırlayan şatoları gezdikten sonra Bükreş’te kalmak isterseniz, iki kişi, iki gece için toplam 349 TL’ye şehrin merkezine yakın bir noktada konaklamanız mümkün.

Doğu Avrupa’da bayram keyfi

Bayram tatilinde Avrupa’ya gitmek istiyor ancak vize işlemleri için yeterli vakti bulamıyorsanız o halde vizesiz gidebileceğiniz mekanlar arasında bir tercih yapmalısınız. Son dönemde Avrupa’nın en gözde tatil destinasyonlarından olan Belgrad, Saraybosna ya da Ukrayna, seçenekleriniz arasında yer alabilir.

Tuna ve Sava nehirlerinin kavuştuğu yerde kurulmuş olan ve Sırpça Beyaz Şehir anlamına gelen Belgrad, yemyeşil parkları, tarihi meydanı, şehrin simgelerinden olan Belgrad Kalesi ile gezmeye doyamayacağınız bir şehir.

Yaklaşık 400 yıl boyunca Osmanlı egemenliğinde kalmış, Balkanların en güzel şehirlerinden olan Saraybosna’da ise tarihi cami ve köprüleri, Milli Kütüphane’yi, otantik evleri mutlaka görmelisiniz.

Ukrayna ise başkenti Kiev, UNESCO kültür mirası şehirlerinden Lviv ve liman kenti Odessa ile seyahat severlerin gözdesi. Her üç şehir de tarih ve kültür tatili yapmak isteyenler için birbirinden güzel binaları, caddeleri, alışveriş alanlarıyla keşfedilmeyi bekliyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.