TYD Yönetim Kurulu, Ankara'da toplanacak

TYD’den yapılan açıklamaya göre TYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turgut Gür, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Muğla bölge sorumluları Recai Çakır ve Can Pulak, Genel Sekreter Koray Yetik, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından düzenlenen “Turizm Kıyı Yapıları, Planlama ve Yatırım Süreçleri Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TYD Yönetim Kurulu, Ankara'da toplanacak

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın düzenlediği “Turizm Kıyı Yapıları, Planlama ve Yatırım Süreçleri Değerlendirme Toplantısı”na katılan TYD, yönetim kurulu toplantısını Ankara’da gerçekleştirecek.

Toplantıya Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya, Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser, Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Ahmet Özyanık ile Marmaris-Bodrum-Fethiye-Konacık’ın belediye başkanları, diğer kamu üst düzey yetkilileri ve ilgili sektör kuruluşlarının başkanları ile temsilcilerinin katıldı. Turizmde kıyı yapılarıyla ilgili birçok konunun ele alındığı toplantıda, şu konular ele alındı:

Kıyı master plan eksikliğinin, kıyı sahalarının geri sahalarla birlikte planlamasının gerekliliğinin, imar planlarının onaylanması ve ön izin süreçlerinde tek idareye yetki verilmesinin, gecikmelerin önüne geçmek için çözüm olacağının ve diğer detayların görüşüldüğü, kıyılarımız için bütünleşmiş kıyı alanı yönetimi vizyonu.
Toplantıda konuşan TYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Turgut Gür, çözüm odaklı kamu-özel sektör işbirliğinin Türk turizmini çok daha ileriye götüreceğine inandığını kaydetti.

TYD yönetim kurulu Ankara’da
Öte yandan TYD Yönetim / İcra Kurulu ortak toplantısı 16 Aralık 2009 Çarşamba günü Ankara Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek. Toplantıda TYD yönetimi, Bayındırlık ve İskan, Hazine, Maliye Müsteşarları ve diğer kamu üst düzey genel müdürleri ziyaret edilerek EKK toplantılarında dile getirilen bazı konuların (ecrimisil, konaklama sektörünün ihracatçı sayılması, yatırımlardan dolayı biriken KDV alacakları, irtifak hakkı, enerji desteği iadeleri gibi) uygulama detayları, yetkililerle paylaşacak. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.