TÜRSAB YK Üyesi Ali Bilir’in yeni kitabı çıktı

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir’in “Başka Yerler Farklı Mekanlar GEZİYORUM” adlı kitabı, okuyucularla buluştu.

17/11/2018 22:20
TÜRSAB YK Üyesi Ali Bilir’in yeni kitabı çıktı

Gezmiş olduğu ülkelerden otuz tanesini kitabında anlatan Ali Bilir; bu ülkelerde gidip gördüğü şehirleri ve kendi gözlemlerine göre yaşam biçimlerini, tarihi ve kültürel hazinelerini, örf ve adetlerini, mekanları ve karşılaştığı bazı insanların kısa hayat hikayelerini ve anılarını kitabına aktardı.

Renkli fotoğraflarla desteklenen kitap, yalın ve akıcı bir dille kaleme alınmış. Okuyucu kitabın sayfalarında dolaşırken, yeni bir yolculuğa çıkıyor. Kitap sadece bir gezi kitabı olmayıp, yazıldığı dönemle ilgili gelecek kuşaklar için rehber olma özelliği taşıyor.Ali Bilir daha önce de 2 kitap çıkardı

Hayatın birçok yönüyle ilgilenen, farklı uğraşlara sahip olan Ali Bilir, yeni çıkarmış olduğu Başka Yerler Farklı Mekânlar GEZİYORUM isimli kitabıyla ziyaret ettiği farklı kültürleri, farklı coğrafyaları kendine has anlatım üslubuyla okurların beğenisine sunuyor.

Daha önce çıkarmış olduğu 2 kitabından farklı bir tarz ve üslupla yazdığı bu yeni kitabında sokaklarında dolaşarak tanıklık ettiği, her biri kendine has bir kültüre, dokuya sahip farklı ülkeleri kendi gözlemleri üzerinden yorumlayarak anlatıyor.

100’den fazla şehre ait bilgiler var

Ali Bilir’in gezmiş olduğu ilk 30 ülkeyi kapsayan, içinde 100’den fazla şehre ait bilgilerin ve ilginç hikâyelerin paylaşıldığı kitap Kasım ayında Timaş Yayınları tarafından okurlarla buluşturuldu. Türkiye Gezginler Kulübü üyesi Ali Bilir, Başka Yerler Farklı Mekânlar Geziyorum kitabıyla sizleri yepyeni coğrafyalara uyanmaya davet ediyor.

Kitabı hakkında bilgi veren Ali Bilir, "Senelerce diyar diyar, ülke ülke dolaştım. Çok memleketler gördüm. Öyle üstünkörü gezmedim ama yaşadım gittiğim yerleri. İnsanlarının içine girdim, onlarla aynı havayı teneffüs etmeye çalıştım. Onların tarihlerine, kültürlerine ortak olmaya çalıştım; onlar gibi yaşamaya çalıştım. Bütün bu izlenimlerimi kendimce anlatmaya çalıştım bu kitapta. Tam tamına otuz ülke.

Her ülke farklı duygular hissettirdi

İmrendiğim ülkeler de oldu içimi burkan ülkeler de. Kimi zaman “burası gerçek mi,” diye düşündüğüm, kimi zaman gördüklerim karşısında “Ülke olarak ne kadar şanslıyız” diye aklımdan geçirmeden edemediğim otuz hikâye otuz ülke var bu kitapta.

Yazma yolculuğum en az gezmek kadar keyif verdi bana. Gezip gördüklerimi, yaşadıklarımı, tecrübelerimi ve en önemlisi hissettiklerimi kendi penceremden sizlere sunmak benim için büyük bir kıvanç. Umarım yazarken hissettiğim güzel duyguları siz de okurken hissedersiniz. Size bu kitapla keyifli saatler geçirmenize muktedir olursam ne mutlu bana.

Her ne kadar ayrı yerlerde farklı insanlar olarak var olsak da aslında hepimizin eğer istersek ortak bir paydada buluşabileceğimizi de bu kitabı okurken aklınızdan çıkarmayınız" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.