TÜRSAB'tan KKTC'ye turizme destek ziyareti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizmine destek vermek için temaslarda bulunan TÜRSAB, bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Bakan Fikri Ataoğlu ile bir araya geldi.

15/03/2019 20:52
TÜRSAB'tan KKTC'ye turizme destek ziyareti

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve beraberindeki heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile turizm ilişkilerini geliştirmek için adada bir dizi temasta bulundu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından da kabul edilen TÜRSAB heyeti, Akıncı ile görüş alışverişinde bulundu.

Hedeflerinin KKTC'ye gelen 1.4 milyon olan Türk ziyaretçi sayısını artırmak olduğunu söyleyen Firuz Bağlıkaya, adaya gelen yabancı turist sayısının oldukça düşük seviyede olduğunu belirterek, bu konuda adımlar atmayı planladıklarını anlattı.

KITSAB ile ortak çalışma yapılacak 

KKTC turizmini geliştirmek için Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği (KITSAB) ile çalışmalar planladıklarını belirten Firuz Bağlıkaya, “Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelecek yabancı turist sayısındaki artışın, ekonomik faydanın yanında siyası düzlemde de faydalı olacağının bilincindeyiz” dedi.

Çalışmalar devam edecek

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği (KITSAB) Erkan Kilim ise yaptığı konuşmada, TÜRSAB’ın işbirliği çağrılarına cevap vermesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, çalışmaların ve ziyaretlerin karşılıklı devam edeceğini söyledi.

Her Türk mutlaka bir kere Kıbrıs’a gelmeli

Turizmin eğitimle birlikte ülkenin ekonomisinde lokomotif rol oynadığını belirten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Turizm sadece bir ticaret değil. Ülkemize gelip bizleri tanıyan turistlerin aynı zamanda bizlerin birer gönüllü elçileri olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için anlam ve önemine değinen Akıncı, “Buraya Türk insaninin gelmesinin başka anlamı var. Bizler bir kere de olsa her Türkün mutlaka buraya gelmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Basından havayolu ulaşımına dair eksiklere ilişkin soruyu ise Akıncı, “Türkiye Cumhurbaşkanı geldiğinde bu konu da konuşuldu. Anadolu Jet bu doğrultuda bazı seferleri Nisan ayı sonundan itibaren başlatacak. Hava yolu ulaşımında desteğe ihtiyacımız var” diye cevapladı.

Çevreye karşı daha dikkatle olmalıyız

Turizm ve çevre ilişkisine de değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, bu konudaki hassasiyetlerinin yüksek olduğunu ifade ederek, “Bizim çevreye karşı daha dikkatli olmamız lazım. Girne beton yığını haline geldi. Bu hatanın benzerlerini yapmamamız lazım. Otel yapılır, uçak sorunu çözülür, yeter ki çevreye zarar vermeyelim. Çevre kirlenirse onu geri getiremeyiz” diye konuştu.

TÜRSAB heyetinden Çevre ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’na ziyaret

TÜRSAB heyeti ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çevre ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nu ziyaret etti. Görüşmede konuşan Firuz Bağlıkaya, adaya bir takım somut önerilerle geldiklerini belirterek, “Turizmle ilgili artı değer yaratıp, elimizden geldiği kadar birlikte çalışmaya gayret edeceğiz” dedi.

KKTC’deki tatil harcamalarının komisyonlarının düşürülmesi konusunda atılacak adımların sektöre katkı sağlayacağını ifade eden Firuz Bağlıkaya, bu konudaki önerilerini ikili toplantılarda ele alacaklarını söyledi.

Niyet olunca her şey olabiliyor

Bakan Fikri Ataoğlu sözlerine, davetlerine hızla cevap veren TÜRSAB yönetimine teşekkür ederek başladı. Kredi kartı taksitleri ve komisyon oranlarıyla ilgili konuların önemine değinen Bakan Ataoğlu, “Niyet olunca her şey olabiliyor. O niyetin de Başkan ve yönetim kurulunda olduğunu görüyoruz. Bu vesileyle Sayın Başkana ve yönetimine teşekkürler ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Burası davet almadan gelebileceğiniz bir yer

Adadaki Türk otel yatırımcılarının önemine değinen Bakan Ataoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Anavatan Türkiye’nin katkıları ile turizmde ciddi adımlar atılıyor. Türk yatırımcılar, dünyaya meydan okuyan yatırımlar gerçekleştiriyor. Bu yatırımlarla dünya turizm pastasından bizlerin de hak ettiği payı almaya başlayacağımızı düşünüyorum. Hep birlikte olduğunuzda başaramayacağız bir şey olmadığını düşünüyorum. Burası hiçbir davet almadan gelebileceğiniz bir yer.” 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.