TÜRSAB’tan Gastroantep Festivali’ne destek

Gastronomi dalında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren Gaziantep’te, Uluslararası “GastroAntep” festivali renkli etkinliklerle başladı.

21/09/2018 13:10
TÜRSAB’tan Gastroantep Festivali’ne destek

Dünyaya Gaziantep’i tanıtmayı amaçlayan etkinliğe TÜRSAB tanıtım desteğinde bulundu. Gastroantep Festivali’ne TÜRSAB adına Yönetim Kurulu Üyesi Hacı İbrahim Canatan ve Stratejik Planlama, Koordinasyon ve Pazarlama Grup Başkanı Levent Demirel katıldı. Göbeklitepe’nin, UNESCO Dünya Kalıcı Mirası Listesi’ne girmesi ile yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisi arttı. Türkiye’nin yurt dışına tanıtılması amacına yönelik etkinliklere destek olan TÜRSAB, bölge tanıtımına da katkıda bulunmak amacıyla uluslararası etkinliklerde kullanılmak üzere bölgeyi drone çekimleri ile görüntüledi.

8 kamera ile 3 boyutlu olarak Gaziantep ve Göbeklitepe Ören Yeri’nin 360 derece tanıtım filmi hazırlandı. 3 boyutlu tanıtım filmi, festival alanına kurulan VR çadırında sanal gerçeklik gözlükleriyle katılımcılara izlettirildi. VR çadırına ilgi büyük oldu. Gaziantep’i ve çevresini kuş bakışı gezmek isteyenler çadır önünde kuyruk oluşturdu. Festivalpark’ta kurulan özel çadırda katılımcılar, Gaziantep ve çevresinde bulunan tarihi ve turistik alanları VR gözlükleri ile gezme imkanı buldu. Festivale katılanlar, sanal gerçeklik gözlükleriyle Gaziantep çevresinde gezintiye çıkarken; Göbeklitepe Ören Yeri’nde de binlerce yıl öncesine yolculuk yapma imkanı yakaladı. VR çadırında Göbeklitepe ve çevresini sanal gerçeklik gözlükleri ile tecrübe etme fırsatını yakalayan katılımcılar, 360 derece çekim yapan kameralarla hazırlanmış görsel şölenin tadını çıkardılar.

Çadırı gezen ve sanal gerçeklik gözlüğüyle filmi izleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin; projeye hayranlığını dile getirerek, TÜRSAB’a katkılarından dolayı teşekkür etti ve tüm Gaziantep halkını bu görsel şöleni seyretmeye davet etti.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hacı İbrahim Canatan, projenin yakın zamanda Türkiye genelinde hayata geçirileceğini ifade etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.